Teknoloji

Nokia N9’a olan desteğini hemen kesmeyecek, birkaç yazılım güncellemesi çıkaracak

nokia-n9-2011-06-21-8Nokia, MeeGo tabanlı N9‘a seneler boyunca destek vereceğine dair planı olduğunu doğruladı. Şirketin yazılım mühendisleri bu niş cihaz için birkaç yazılım güncellemesi sunacak. Nokia’nın portföy yönetim şefi Klas Ström, Twitter üzerinden Nokia N9’un akıbetiyle ilgili olarak dile getirilen endişelere cevap verdi. Nokia’nın MeeGo cihazını almaya hevesli olanlar Finlandiyalı şirketin esas odağının Windows Phone’a kaymış olması nedeniyle biraz temkinli davranıyordu.

Nokia’nın verdiği güvencelerin N9’un bir satış başarısı yakalamasına yardımcı olup olmayacağını bilmiyoruz. Aslında Nokia’nın da bu cihaza dair çok fazla iddiası yok. Daha önce açığa çıkan bazı kanıtlar Nokia’nın N9’u ufak ölçekte üretmeyi planladığını ve oldukça mütevazi satış tahminleri ortaya koyduğunu gösteriyordu. Şu anda tüm hesaplarını Windows Phone 7.1 Mango tabanlı cihazları üzerine yapan Nokia, N9 ile ilgili olarak dillendirilen dedikodularla ilgili olarak şimdiye kadar bir yorum yapmamıştı.

Nokia, MeeGo’nun geleceği şekillendirecek mobil teknolojiler için bir test ortamı olacağını dile getirmişti. Yapılacak olan geliştirme çalışmalarının meyveleri Nokia N9’a veya bu işletim sistemiyle çalışacak başka cihazlara ulaştırılacak mı, bu soru şu an için yanıt bulacak halde değil. Nokia N9’un ne zaman piyasaya çıkacağı da henüz açıklanmadı, ancak tahminler önümüzdeki eylül ayı üzerine yoğunlaşıyor.

İlgili – IntoMobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER