Teknoloji

Microsoft-Nokia satış anlaşması ABD makamları tarafından onaylandı

Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini 7.2 milyar dolar karşılığında satın alması için yapılan anlaşma ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu tarafından onaylandı. Bu onaylarla birlikte anlaşmanın tamamen gerçeğe dönüşmesi için gerekli adımlardan biri daha atılmış oldu.

nokia-lumia-1020-inceleme-00006

Microsoft’tan Pocket-lint sitesine yapılan açıklamada, şirketin Nokia’daki iş arkadaşlarının kendilerine katılmasını heyecanla beklediği ve ABD Adalet Bakanlığı’nın anlaşmayı onaylamasından duyulan mutluluk belirtildi. Bundan kısa bir süre önce de, Nokia hissedarları Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a devrine yüzde 99.7’lik bir oy oranıyla onay vermişti. 7.2 milyar dolarlık anlaşmanın tamamlanması için gözler şimdi Avrupa’daki makamlara çevrilirken, Microsoft ve Nokia’nın gereken onayları sıkıntı yaşamadan alması bekleniyor.

Microsoft ve Nokia’nın Windows Phone 8 ile girdiği yakın işbirliğinin ardından teknoloji dünyasında bu anlaşmanın yolu beklenir hale gelmişti. Söz konusu anlaşma çerçevesinde Nokia’nın Lumia ve Asha serileri Microsoft şemsiyesi altına taşınacak. Eski Nokia CEO’su Stephen Elop da cihazlar birimini yönetmek üzere Microsoft’un yolunu tutacak. Elop’un adı Microsoft’ta Steve Ballmer’ın yerine gelecek yeni CEO adayları arasında da sayılıyor, ancak gelen son haberler Elop’un Microsoft’un zirvesi için şansının azaldığı yönünde.

İlgili >> ABD Federal Ticaret Komisyonu, Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER