Manşetler

BlackBerry CEO’su açık mektubunda şirketin yeni ilgi alanlarını ilan etti

BlackBerry’nin geçici CEO’su John Chen dün kamuoyuna açık bir mektup yayınladı ve BlackBerry’nin geleceğiyle ilgili olarak ortalıkta dolaşan söylentilere cevap verdi. Chen, “Ölümümüze dair çıkan haberler tamamen abartılmıştır.” diye bir tabir kullandı, miras ve köklerine geri döndüklerini, kurumsal seviyede ve uçtan uca mobil çözümler sunacaklarını kaydetti.

blackberry-ceo-john-chen-051113

Satılık tabelasını kaldıran, CEO’sunu değiştiren ve yeni yatırım alan şirket, yeniden ivme kazanmak için dört temel alana odaklanacak; cihazlar, çapraz platform mesajlaşma, EMM çözümleri ve gömülü sistemler. Chen, BlackBerry’nin herkese hitap etmediğini, bununla birlikte şirketin canlılığından bir şey kaybetmediğini kaydetti.

Kurumsal hizmetler şirketin geleceğinde önemli bir rol oynayacak. Chen’in de vurguladığı gibi, BlackBerry Enterprise Service 10 ürünü müşterilerin “geleceğinin Kurumsal Mobilite Çözümü” olarak lanse ediliyor.

Son yıllarda pazar payı hızlı şekilde düşse de, BlackBerry’nin kasasında yeni ürünler geliştirmek için 2.6 milyar dolar para bulunuyordu. Bununla birlikte Fairfax Financial fonu da 1 milyar dolarlık yatırımda bulundu. Chen, yeniden inşa döneminde kurumsal hizmetler ve güvenlik odaklı araştırma-geliştirme çalışmalarına yatırım yapmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Mektubun en önemli noktalarından bir tanesi de, iPhone ve Android ile rekabet etmenin kötü bir karar olduğunun kabul edilmesi sayılabilir. BlackBerry kurumsal çözümlerinin iOS ve Android ile de uyumlu olduğunu bu platformların logolarını taşıyarak belirten mektup, Kanadalı şirketin kurumsal sektöre odaklanacağını ve iş odaklı BlackBerry ürünlerini tercih eden niş kitleye hitap edeceğini gösteriyor.

Bu arada BlackBerry Messenger da şirketin portföyünde önemli bir ürün olarak kalmaya devam edecek.

İlgili >> BlackBerry

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER