Teknoloji

Lenovo Cep Projektörü ile akıllı telefon veya tabletinizi duvara yansıtın (Hızlı Bakış)

lenovo-cep-projektoru-on-inceleme-16

Lenovo’nun MWC 2015 standında sergilenen yeni ürünlerden bir tanesi de Lenovo Cep Projektörü olarak adlandırılan taşınabilir bir cep projektörü. Siyah, turuncu-siyah, siyah-yeşilimsi mavi gibi farklı renklere sahip oaln bu cep projektörü 50 lümen şiddetine ışık yayabilen lamba içeriyor ve 110 inç’lik köşeden köşeye uzunluğa sahip bir alana kadar görüntü yayabiliyor. Tabii ki, uzaklık artıp görüntü büyüdükçe kalite de düşüyor. 854 x 480 piksel çözünürlük destekli ürünün projektör kafası 90 derecelik açıya sahip, bu da tavana bile görüntü yansıtabileceğiniz anlamına geliyor.

lenovo-cep-projektoru-on-inceleme-8lenovo-cep-projektoru-on-inceleme-4Lenovo Cep Projektörü pille çalışan bir ürün ve tek bir şarjla 2.5 saate kadar görüntü gösterimi yapıyor. Kompakt tasarımı ve 170 gr. ağırlığı sayesinde rahatlıkla taşınıyor, hatta eğer cebiniz biraz büyükse, rahatlıkla sığdırmanız da mümkün oluyor. Android 4.3 Jelly Bean veya üstü sürümle çalışan Android telefonlarla uyumlu olan cihaz DLNA veya Miracast üzerinden bağlantı sağlıyor ve multimedya içerik akışını kablosuz olarak gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra projektör üzerindeki microUSB portunu kullanarak kablolu görüntü aktarımı da gerçekleştirilebilir. Ayrıca projektör üzerinde yer alan 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvasına atılan dosyalar da Lenovo Cep Projektörü aracılığıyla duvara yansıtılabiliyor. Cihazın kendine ait bir kullanıcı arayüzü var ve bunun sayesinde SD karttaki dosyalarda gezinti mümkün oluyor. Gövde üstündeki yön ve kontrol tuşları da gezintiyi gerçekleştirmekte kullanılıyor.

Lenovo Cep Projektörü için belirlenen yurt dışı satış fiyatı 199 dolar. Çok yakında piyasaya çıkacak bu ürün özellikle çocuklu aileler için ideal gibi görünüyor. Bu şekilde çocuklarının ellerine telefon veya tablet vermeden bir şeyler izlemelerini sağlayabilirler. Ayrıca doğum günü ve benzeri özel gün kutlamalarında da Lenovo Cep Projektörü güzel bir sunum aracı olarak kullanılabilir. Çalışanlar için de Lenovo Cep Projektörü ideal bir ürün gibi görünüyor. İş görüşmelerine giden ve sürekli hareket hâlinde olan bir çalışan, çantasında kolaylıkla taşıyabileceği Lenovo Cep Projektörü sayesinde sunumlarını her yerden, istediği şekilde gerçekleştirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER