ManşetlerTeknoloji

Lenovo’nun MWC 2024’te tanıtacağı seffaf dizüstü bilgisayar konsepti sızdı

lenovo

Şeffaf ekranlar yıllardır konsept ürünlerde kendilerine yer bulsa da, bu kez ticari kullanıma yaklaşmış olabilirler. Sızıntılara göre Lenovo, bu ay sonu Barselona’da gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) şeffaf bir dizüstü bilgisayar prototipini tanıtabilir. Ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass’ın yayınladığı görsellerde, bu sıra dışı cihazın iki farklı prototipi bir masada duruyor ve üsttekinin şeffaf ekranından diğer bilgisayar gözüküyor. Bu, ilginç konsept cihazın ikinci kez görsel sızıntısına uğraması oldu.

Lenovo şeffaf dizüstü bilgisayarın pratikteki kullanımı tartışmalı

Çin ve Japonya’daki bazı trenlerin şeffaf pencerelere dönüşebilen OLED ekranlarla donatıldığı, LG’nin ise 2024’te satışa sunmayı planladığı şeffaf televizyon geliştirdiği haberlerinden sonra, Lenovo’nun da artık konsept aşamasından ticari ürüne ilerlemeye hazır olabileceği anlaşılıyor.

Teknoloji meraklıları Lenovo’nun MWC’de bu cihazı sergilemesi halinde, günlük kullanımda sunduğu faydaları nasıl sunacağını merakla bekliyor. Zira masa başı kullanıcılarda dizüstü bilgisayar ekranının arkasını görme ihtiyacı çok sınırlı. Cihazın boyutlarından dolayı yana doğru bakmanın yeterli olacağı da aşikar. En olası kullanım alanının müşterilerle yüz yüze iletişim halindeyken araya ekran girmesin isteyen mağaza görevlileri ya da resepsiyonistler olduğu yönünde fikirler mevcut.

Lenovo konsept şeffaf dizüstü bilgisayarın diğer özellikleri

Sızdırılan basın görselleri sayesinde Lenovo’nun konsept tasarımında tamamen düz, dokunmatik bir klavyenin bulunduğu gözleniyor. Görsellerde cihazın yanında bir kalem de göze çarpıyor, bu sayede ekrana çizim yapılabileceği anlaşılıyor. Yine ekran görüntüsünden cihazda Windows 11 işletim sisteminin kullanılacağı anlaşılıyor.

Lenovo’nun MWC’de tanıtacağı şeffaf dizüstü bilgisayar konseptinin seri üretime geçeceği ise garanti değil. Geçen yıl şirket, yine Mobil Dünya Kongresi’nde tuşa basınca ekranı aşağıdan yukarı doğru uzayabilen katlanabilir ekranlı bir bilgisayar sergilemiş, ancak cihaz halen ticari lansman aşamasına gelmiş değil. Bu yüzden son konsept tasarımın da aynı akıbete uğraması olasılıklar dahilinde bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER