Teknoloji

Alcatel OneTouch Idol 3 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alcatel-idol-3-on-inceleme-1

alcatel-idol-3-on-inceleme-2alcatel-idol-3-on-inceleme-12alcatel-idol-3-on-inceleme-19alcatel-idol-3-on-inceleme-25alcatel-idol-3-on-inceleme-32Mobil Dünya Kongresi’ndeki Alcatel OneTouch standında dikkat çeken diğer yeni ürünler Idol 3’ün 4.7 inç ve 5.5 inç’lik yeni versiyonları oldu. Bu telefonlar siyah renkli, yuvarlatılmış köşelere sahip ve ince profilli tasarımlarıyla uygun fiyatlı Android telefon arayanların ilgisini çekecek gibi görünüyor.

İkilinin küçük ekranlı olanından başlayalım. 4.7 inç, 1280 x 720 piksel IPS LCD kapasitif dokunmatik ekranlı Idol 3 (4.7), 1.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 410 işlemci, 1 GB RAM, 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera gibi başlıca özellikleri bünyesinde barındırıyor. Telefonun tek ve çift SIM kartlı modelleri mevcut. Tek SIM kartlı modelde 8 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası bulunurken, çift SIM kart destekli modelde microSD kart yuvası uçuyor, bunun yerine kullanıcılara 16 GB’lık dahili depolama alanı sunuluyor.

4.7 inç ekran yeterli görüş açılarına ve parlaklığa sahip. Ayrıca siyah derinliği de yüksek seviyede, bu da daha yüksek kontrastlı, renk gerçekliği yüksek görüntüleri elde etmeye olanak sağlıyor. 1280 x 720 piksel çözünürlük de 4.7 inç ekranda yeterli keskinliği sunuyor ve kullanıcıların optimum tatmini almasını sağlıyor.

5.5 inç ekranlı Idol 3 (5.5) ise küçük kardeşine göre biraz daha yükseltilmiş özelliklere sahip. Bu telefonda yer alan 5.5 inç ekran 1920 x 1080 piksel Full HD desteğine sahip. Tıpkı 4.7 inç ekran gibi, bu ekranda yüksek siyah derinliğine, gerçekçi ve canlı renklere sahip. İşlemci tarafında da bu telefonun ekran gibi üstünlük kurduğu görülüyor. Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 615 işlemcisi bu telefonda çalışıyor. Ayrıca 2 GB RAM mevcut. 4.7 modeli gibi 5.5 modeli de çift SIM kart destekli versiyonu da barındırıyor. Bu versiyonu seçenlere 32 GB dahili hafıza sunuluyor, ancak microSD kart yuvasından mahrum bırakılıyor. Tek SIM kartlı versiyon sahipleri 16 GB dahili alan ve microSD kart yuvası avantajından yararlanıyor.

Her iki telefonunda önlerinde stereo hoparlörler mevcut. Hem altta hem de üstte mikrofonların yer almasına bağlı olarak bu telefonlar düz de tutsanız, ters de tutsanız düzgün şekilde telefon görüşmesi yapmanıza olanak sağlıyor.

Idol 3 (5.5) modelinin arkasında da 4.7 modelinde olduğu gibi 13 megapiksel kamera bulunuyor. Öndeki kamera ise 5 megapiksel yerine 8 megapiksel çözünürlük desteğine sahip. Her iki telefonda da ön ve arka kameralar 1080p Full HD video kayıt desteğine sahip.

Pil bakımından 5.5 modeli biraz da büyük boyutlu oluşunun etkisiyle daha büyük kapasite barındırıyor. 2910 mAh kapasiteli piline karşılık, 4.7 inç ekranlı modelde 2000 mAh kapasiteli bir pil bulunduğunu görüyoruz.

Her iki telefonda da Android 5.0 Lollipop çalışıyor. Alcatel OneTouch kullanıcı arayüzüne fazla müdahale etmemiş, sadece birkaç uygulama eklemekle yetinmiş. Bu da sade ve Google’ın sunduğu kullanıcı arayüzünü sevenler için iyi bir haber olacaktır.

Geçen yıl incelediğimiz Alcatel OneTouch Idol 2 modeli orta segment için uygun, beklentileri karşılayan bir modeldi. Idol 3 ile birlikte çıta biraz daha yükselmiş gibi görünüyor. Özellikle Idol 3 (5.5) modeli yüksek fiyatlı Android telefonlara para ödemek istemeyenler için biraz daha ucuz bir alternatif olarak dikkatleri çekebilir. Bakalım, bu telefonları Türkiye’de görecek miyiz, zamanla belli olacak.

İLGİLİ HABERLER