Teknoloji

Lenovo ve Motorola’dan cihazlar arası deneyimi kolaylaştıracak yeni araç: Smart Connect

lenovo ve motorola

Lenovo ve Motorola, MWC 2024’te Smart Connect adı verilen ve kullanıcıların görevleri bir cihazdan diğerine sorunsuz bir şekilde geçirmesine olanak tanıyan yeni bir cihazlar arası yönetim aracını duyurdu.

Örneğin, yalnızca kaydırma hareketini kullanarak yeri kaybetmeden bir podcast’i telefondan tablete taşımak veya birleşik Paylaşım Merkezini kullanarak bağlı cihazlar arasında kolayca dosya paylaşmak mümkün oluyor.

Şirketler henüz uyumlu cihazların tam listesini yayınlamadı. Şimdilik Smart Connect’in Windows 10 veya daha yenisini çalıştıran Lenovo bilgisayarlarla ve yalnızca bazı Lenovo tabletleri ve Motorola cihazlarıyla çalışacağı belirtildi.

Smart Connect, kullanıcıların aynı klavye ve fareyi kullanarak birden fazla cihaz arasında kesintisiz olarak gezinmesine ve bağlı cihazlar arasında senkronize bildirimler almasına olanak tanıyacak. Bağlı tüm cihazlar için tek bir pano görevi gören akıllı bir pano özelliği de getiriyor. Böylece öğeleri bir cihazdan diğerine kopyalayıp yapıştırmak mümkün olacak.

Lenovo ve Motorola, Smart Connect’i birkaç ay içinde yayınlayacak

Smart Connect ayrıca kullanıcıların telefonlarını bağlı bir tablet veya PC için erişim noktasına dönüştürmesine veya web kamerası olarak kullanmasına da olanak tanıyacak. Kullanıcılar ayrıca, örneğin bir videoyu daha büyük ekranda izlemek için telefonlarındaki içeriği diğer bağlı cihazlara aktarabilecek. Smart Connect birkaç ay içinde Microsoft Store ve Google Play Store üzerinden yayınlanacak.

motorola bileklik katlanabilir telefon

Lenovo ve Motorola, Motorola’nın geçtiğimiz sonbaharda tanıttığı uyarlanabilir ekran konseptini sergiliyor. Motorola’nın konsept katlanabilir ekranı, farklı ihtiyaçlara uyacak şekilde bir levhadan başka şekillere dönüştürülebiliyor. Örneğin, kendi başına ayakta durmasını sağlayan çadır tarzı bir kurulum veya bir saat gibi bir kişinin bileğine sarılmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER