Teknoloji

Lenovo CES 2024 kadrosunda yapay zekâ destekli üretkenliğe odaklanıyor

Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid

CES 2024’te yapay zekâ destekli 40’tan fazla yeni cihaz ve çözümü görücüye çıkaran Lenovo, “Herkes için yapay zekâ” vizyonunu daha ileriye taşımayı hedefliyor. Duyurular arasında, Lenovo Yoga, ThinkBook, ThinkPad, ThinkCentre ve Legion alt markalarında hem tüketiciler, hem de işletmeler için daha önce hiç görülmemiş bir biçimde bilgisayar deneyimini kişiselleştiren yeni yapay zeka destekli bilgisayar inovasyonları yer alıyor. Yeni teknoloji çözümleri portföyü; iki yeni konsept ürün, bir tablet, yazılım uygulamaları, aksesuarlar ve daha fazlasıyla tamamlanıyor. 

Lenovo, en yeni tüketici cihazlarını kullanıcıların beğenisine sundu. Bu cihazlar arasında, yaratıcı çalışmalara güç katan Yoga AI dizüstü bilgisayarlar, kullanıcıları eğlenmeye ve öğrenmeye davet eden bir tablet, gündelik kullanıcılar için tasarlanmış IdeaPad dizüstü bilgisayarlar ve modern dünya için çevre birimleri yer alıyor. Lenovo’nun en yeni Microsoft Windows 11 işletim sistemli Lenovo Yoga dizüstü bilgisayar ürün grubu; yaratıcı profesyoneller, sanatçılar ve güvenlikten ödün vermeden yaratıcı yapay zekanın gücünden basit ve kullanıcıya özel bir biçimde yararlanmak isteyen herkes için özel bir yazılım olan Lenovo Yoga Creator Zone ile geliyor.

Lenovo Yoga 9i
Lenovo Yoga 9i

Yeni nesil Lenovo Yoga dizüstü bilgisayarlar arasından öne çıkan modeller Lenovo Yoga Pro 9i (16″, 9) ve Lenovo Akıllı Kalem ve Kılıf ile birlikte gelen Lenovo Yoga 9i 2’si 1 arada (14″, 9). Standartlarından ödün vermeyen yaratıcı profesyoneller için tasarlanan her iki üst sınıf dizüstü bilgisayar da, dayanıklılık için MIL-STD-810H standardında olup, son derece hızlı performans için en yeni Intel Core Ultra İşlemciler, güçlü yapay zeka işlevlerine güç veren fiziksel bir Lenovo AI Core Chip ve kesintisiz yaratıcılık için güçlü piller gibi son teknoloji ürünü bileşenlerle öne çıkıyor. 

Lenovo Yoga 9i
Lenovo Yoga 9i

Lenovo Yoga ailesinde dört yeni dizüstü bilgisayar daha bulunuyor. Lenovo Yoga Slim 7i (14″, 9), Intel Core Ultra İşlemciler ve WUXGA OLED ekranı sayesinde taşınabilirliğiyle öne çıkan ince ve hafif bir Intel Evo sürümü premium dizüstü bilgisayar. İçerik oluşturma tarafında, Lenovo Yoga Pro 7i (14″,9) ve Lenovo Yoga Pro 7 (14″,9) ise; Intel Core Ultra İşlemci veya AMD Ryzen™ 7 8845HS işlemci seçeneğine, NVIDIA Studio onaylı NVIDIA GeForce RTX™ 4050 Dizüstü GPU’ya ve PureSight Pro LCD veya OLED 3K ekran seçeneklerine sahip, yaratıcı profesyonellere yönelik dizüstü bilgisayarlar. 

Dünyanın ilk tam boy çift ekranlı OLED dizüstü bilgisayarı ile aynı serinin bir parçası olan Lenovo Yoga Book 9i (13″, 9), artık Intel’in yeni Core Ultra İşlemcileri, PureSight OLED 2.8K ekran ve Bowers & Wilkins döner soundbar ile satın alınabilecek. Son olarak, hareket halindeki yaratıcı profesyonellerin yaratıcılıklarını tamamlayan araçlara hızlıca erişmesini sağlayan yeni Lenovo Yoga 7i 2’si 1 arada (16″, 9) ve Lenovo Yoga 7i 2’si 1 arada (14″, 9) dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarlar kullanıcılara sunuluyor. 

Eğlence için üretilmiş, ancak öğrenme için tasarlanmış Lenovo Tab M11 tablet, öğrenciler, film uzmanları ve görsel sanatçılar için vazgeçilmez bir cihaz. Olağanüstü bir yazma, çizme ve karalama deneyimi sunan kullanışlı bir ekran kalemi olan Lenovo Tab Pen’e sahip bu tablet, kullanılabilirliği artıran üst sınıf yazılımlarla birlikte geliyor.

Lenovo ayrıca, yenilikçi özellikler, akıllı tasarımlar ve yapay zeka destekli bilgisayar geliştirmeleriyle küçük ve orta büyüklükteki işletme (KOBİ) pazarı için yeni ThinkBook ürünleri, ThinkCentre masaüstü bilgisayarlar ve aksesuarlar duyurdu. Yeni ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, dizüstü bilgisayar tabanlı bir sistem ve bağımsız veya birlikte çalışabilen ve dizüstü bilgisayar ile tablet arasında sorunsuz bir biçimde geçiş yapmaya olanak tanıyan bir tablete sahip esnek bir hibrid çözüm.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid
Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid

Muhteşem bir pil ömrüne ve dahili Copilot tuşuna sahip güzel ve güçlü bir Intel Evo Edition dizüstü bilgisayar olan ThinkBook 13x Gen 4, Lenovo’nun KOBİ’ler için ilk karbon nötr dizüstü bilgisayarı. Büyüleyici 14,5 inç 3K düzeyine kadar ekran seçeneklerine sahip, güçlü, çok yönlü ve akıllı bir dizüstü bilgisayar olan ThinkBook 14 i Gen 6+, yeni ThinkBook Grafik Eklentisi (TGX) bağlantı istasyonunu destekleyen bir Grafik Eklentisi (TGX) bağlantı noktasına sahip. 

Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid
Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid

Lenovo AI Now çözümü kapsamında Lenovo, klavye üzerinde ve doğal dil yoluyla son kullanıcı etkileşimini sağlamak için tasarlanmış kişiselleştirilmiş bir yapay zeka çözümünü geliştirmeye devam ediyor. Şimdilik Lenovo AI Now Personal Assistant adı verilen bu çözüm, kullanıcının kendi cihaz içi bilgi tabanına dayalı kişiselleştirilmiş interaktif deneyimler sunuyor. Bu Yapay Zeka Asistanı, iş akışlarını akıcı hale getirirken iş birliğini daha kişiye özel ve gerçeğe yakın bir hale getirecek. 

Lenovo CES 2024’te iki konsept cihazı da duyurdu

Bunun yanında Lenovo, CES etkinliğinde iki benzersiz konsept cihazı kullanıcıların beğenisine sunuyor. Mekanik Enerji Toplama Seti, mekanik hareket ve güneş ışınlarını kullanarak fare ve klavyeye güç veren ve böylece harici şarj ihtiyacını ortadan kaldıran bir ürün. 

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE ise güçlü performans ve zarif bir görünüme sahip ve akıllı renk kişiselleştirme dizüstü bilgisayar kapakları trendi sunan devrim niteliğinde ve yenilikçi bir konsept. 

Lenovo, yeni yapay zeka deneyimlerini ortaya çıkarmak, üretkenlik, yaratıcılık ve verimliliği artırmak için geliştirilen yeni iş ve tüketici dizüstü bilgisayarlarını görücüye çıkardı. Yeni Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 ve IdeaPad Pro 5i; optimum enerji verimliliği, performans ve kullanıcıyı içine alan deneyimler sunan en yeni Intel Core Ultra işlemcili ve Windows 11 işletim sistemli Intel Evo dizüstü bilgisayarlardır. Özel yapay zeka hızlandırma desteği, kullanıcıların Windows’da Copilot özellikleri dahil olmak üzere yeni deneyimlerden yararlanarak iş ve eğlence uygulamalarında verimliliği artırmasına yardımcı olacak. En yeni özelliklere sahip iş bilgisayarları gibi, Lenovo ThinkVision 27 3D monitör de üretkenliğinizi ve verimliliğinizi artırmaya hazır. Gözlüksüz 3D monitör, 3D Explorer’ın daha da sezgisel ve etkileşimli bir kullanıcı arayüzü sürümüyle içerik üreticileri 3D ortama davet ederken 2D olarak da kullanım olanağı sunuyor. 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER