Teknoloji

Motorola’nın yeni konseptiyle akıllı telefon bir bileklik oluyor

motorola bileklik katlanabilir telefon

Motorola, teknoloji dünyasına yenilikçi konseptler ve ürünler sunarak adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Lenovo’nun her yıl düzenlediği ve geçtiğimiz saatlerde sona eren Global Tech World etkinliği kapsamında, Motorola’nın poLED ekranlı yeni katlanabilir telefon konsepti tanıtıldı. Yeni konsept, akıllı telefonların gelecekte nasıl bir forma bürünebileceğini göstermesi açısından büyük bir önem taşıyor.

Katlanabilir ekran teknolojisi ve akıllı saat entegrasyonu

Lenovo’nun bu yeni konsepti, katlanabilir ekran teknolojisinin mobil cihazlarda nasıl kullanılabileceğini gözler önüne seriyor. Konsept telefon, esnek yapılı poOLED paneli sayesinde bileğin etrafını sarıyor ve bu sayede bir akıllı saat gibi kullanılabiliyor. Ayrıntılı özellikler henüz paylaşılmamış olsa da, 6.9 inç boyutlarında diyagonal ekrana ve FHD+ çözünürlüğe sahip olduğu belirtiliyor. Konsept cihazın, kullanıcıların rahatı için kumaş yapılı bir arka yüze de sahip olduğu belirtiliyor.

Motorola, kullanıcı arayüzü tasarımında da yenilikçi bir yaklaşım sergiliyor. Ekranın hizalanış biçimine göre değişen kullanıcı arayüzü, Motorola’nın Razr 40 Ultra veya diğer adıyla Razr+ modellerine benzer bir deneyim sunmayı hedefliyor. Yeni konsept dahilinde tanıtılan üretken yapay zeka özellikleri de dikkat çekici. Telefona eşlik eden MotoAI, kullanıcıların duvar kağıdını ve temasını kişiselleştirmesine olanak tanıyor. Bu sayede, kullanıcılar bir kıyafetin fotoğrafını çekip, ardından yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüleri duvar kağıdı olarak ayarlayabilecekler.

Lenovo, akıllı telefonun dayanıklılık, ağırlık veya pil ömrü gibi detaylarına değinmedi. Bununla birlikte, konseptin mobil cihaz teknolojisinin geleceğine dair önemli ipuçları verdiği açık. Önümüzdeki yıllarda, bu tür bir ürünün gerçekte karşımıza çıkıp çıkmayacağı merak konusu. Akıllı telefonlar, giyilebilir teknoloji ile bütünleşerek akıllı saatler gibi bilekte kullanılabilir hale gelebilir mi? Motorola’nın bu yenilikçi konsepti, bu soruların cevaplarını ararken, mobil teknolojinin geleceğine dair heyecan verici bir bakış sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER