Teknoloji

Google eskiyen kişi yöneticisi arayüzünü yeniliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-kisi-yoneticisi-1

Gmail pek çok kişinin favori e-posta platformu konumunda olsa da, e-posta servisinin kişi yöneticisi bölümü bu ilginin hakkını verme konusunda yetersiz kalıyor. Zamanında bir kez e-posta gönderilen veya bir şekilde Google+ çevrelerine eklenen kişilerin tüm detaylarıyla kişi listesine girmesi, yıllardır pek çok Gmail kullanıcısını rahatsız ediyor. Bu durumu değiştirmek için kolları sıvayan Google, yenilenen kişi yöneticisi arayüzünün dağıtımına başladı.

Görsel bakımdan Material Design arayüzüne uygun biçimde yenilenen kişi yöneticisinde çift kayıtları bulma özelliğinin geliştirilmesi, işlevsel bakımdan en önemli yenilik olarak dikkat çekiyor. Bundan böyle Gmail’in kişiler sayfasına girildiği zaman kullanıcılar çift kayıtların sayısı konusunda uyarılacak. Bu çift kayıtları tek bir tıklamayla birleştirmek de mümkün olacak.

google-kisi-yoneticisi-2

Google, yeni kişi yöneticisinde kullanıcıların herkese açık olarak paylaştığı iş unvanları ve e-posta adresi gibi bilgileri de ön plana çıkaracak. Buna ek olarak, bir kişiyle e-posta üzerinden gerçekleştirilen son mesajlaşmalar da adres defterinde bir kart üstünde gösterilecek ve kullanıcılara referans sağlanacak.

Google’ın yeni kişiler sayfası, eski arayüzde yapılan ayarları da olduğu gibi koruyor. Böylelikle gruplarda veya yıldızlı kişiler listesinde bir kayıp yaşanmıyor. Sayfanın en üstünde yıldızlı kişiler, hemen altında ise en sık e-posta gönderilen kişiler bulunuyor. Google+ kişilerinin de bulunduğu kalan kişi listesiyse sayfanın kalanına yerleştiriliyor. Bu listede yıllar önce e-posta gönderilen kişilere veya Google+’ta takip edilen markalara ise rastlanmıyor.

Google’ın yeni kişi yöneticisi halihazırda sadece standart Gmail hesaplarında çalışıyor. Google Apps kullanıcılarının yeni kişi yöneticisinden faydalanmak için biraz daha beklemeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER