Eğlence

Instagram’a ilk 24 saatte 5 milyon video yüklendi

Instagram’ın video paylaşım servisi perşembe gününden itibaren kullanıma sunulmuştu. iOS ve Android uygulamalarının bu işlevi barındıran güncellemeleri yayınlanır yayınlanmaz, birçok Instagram kullanıcısının video paylaşımına başladığını görmüştük. Zaten bu durum Instagram’ın etkileyici bir istatistik açıklayacağını gösteriyordu. Bir Instagram çalışanının geçtiğimiz cuma günü CNET’e verdiği demece göre Instagram kullanıcıları ilk 24 saat içinde 5 milyon video yükledi.

instagram-video-kayit-200613-1

Yeni özellikten fazlasıyla memnun olan kullanıcılar dakikada 40 saatlik video yükleme işlemi gerçekleştirdi. Tabii ki, video yükleme sayısının yüksek çıkmasında Miami Heat ve San Antonio Spurs arasındaki NBA final maçının da etkisi oldu.

Facebook’un bir iştiraki olan Instagram kullanıcılara sadece video yükleme imkanı sunmuyor, bu videoların düzenlenmesini, filtreler eklenmesini ve daha stabil hâle getirilmesini de mümkün kılıyor. Öte yandan Instagram’da video özelliğinin sunulmasıyla birlikte Instagram ve Vine arasında yapılan karşılaştırmaların sayısında da bir artış görüldü.

İlginizi çekebilir: Instagram video ve Vine karşı karşıya

Her iki servis de video paylaşımı yapmak isteyenlere yenilikçi imkanlar sunuyor. Vine yalnızca 6 saniyelik video paylaşımına izin verirken, Instagram’da bu süre 15 saniyeye çıkıyor.

İlgili >> CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER