Teknoloji

iCloud takviminde istenmeyen davetler problemi nasıl çözülür?

icloud takvim

icloud takvimSon birkaç haftadır, bazı iCloud kullanıcıları sahte etkinliklere yönelik Takvim davetiyeleri görmeye başladılar. Bunlar, spam nitelikli e-posta iletilerinden farklı şekilde, reddedildiğinde işleri daha da kötü hâle getirebiliyor. Çünkü bu sayede spam yapan kişilere hesabın gerçekten aktif olduğu bilgisi de gitmiş oluyor. Bu, gelecekte daha fazla gereksiz davet bombardımanıyla karşılaşma tehlikesinin bulunduğu anlamına geliyor.

Apple, iMore sitesine gönderdiği bir açıklamayla durumun farkında olduğunu bildirdi. Şirket sorunu çözmek için de çalıştığını kaydetti. Apple, gönderdiği açıklamada bazı kullanıcılarının istenmeyen takvim davetleri aldığı durumdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken, bu sorunu çözmek için aktif şekilde çalıştığını kaydetti. Şirket şüpheli gönderenleri ve gönderilmiş olan istenmeyen davetleri saptayıp engelliyor.

Apple kalıcı bir çözüm buluncaya kadar istenmeyen iCloud takvim davetlerini önlemek için 1-2 çözümü takip edebilirsiniz.

Çözüm 1

Takvim uygulaması içinde “Spam” adında yeni bir iCloud takvimi oluşturun ve gelen daveti doğrudan yeni oluşturulmuş takvime ekleyin. Daha sonra da tüm takvimi silin. Bununla birlikte istenmeyen davetler de silinecektir.

Burada hatırlatılması gereken nokta; “Spam” takvimini çöp kutusuna gönderdiğinizde, “Sil ve Bilgi Verme” seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. Bu şekilde hesabınıza istenmeyen davetleri gönderenlere de geri bildirimde bulunmamış olacaksınız.

Çözüm 2

Apple’ın iCloud web sitesi üzerinden iCloud hesabınıza giriş yapın ve Takvim uygulamasına ilerleyin. Sayfanın sol alt köşesinde yer alan Ayarlar ikonuna tıklayın. Tercihler > İleri Düzey > Davetler yolunu takip edin, takvim davetlerinin uygulama içi bildirimler yerine kayıtlı e-posta hesabına yönlendirilmesi seçeneğini tercih edin. Böylelikle bunların istenmeyen e-posta filtresine takılmasını sağlayabilir veya hesabınızın aktif olduğu istenmeyen davet gönderen kişiler tarafından öğrenilmeden çöp kutusuna gönderebilirsiniz.

icloud takvimAncak bu yöntem, istenmeyen nitelikte olmayan diğer tüm takvim davetlerinin de e-posta gelen kutusuna ileti şeklinde iletilmesine neden olacaktır. Bu nedenle mükemmel bir çözüm gibi görünmüyor. Ancak Apple kalıcı çözüm buluncaya kadar geçici nitelikte kullanılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER