Teknoloji

Apple Google Haritalar ile mücadelesinde havadan yardım alabilir

apple google haritalarApple’ın Harita servisini geliştirmek ve Google ile daha iyi rekabet edebilmek adına drone’lardan faydalanmayı planladığı söyleniyor. Apple Harita servisi, dört yıl önce oldukça problemli biçimde faaliyete geçmişti. Servis bir süre sonra kendisini toparlamayı başarsa da, başlangıçta yaşananlar servisin alışkanlık oluşturmasını olumsuz yönde etkilemişe benziyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple haritaları daha hızlı biçimde güncellemek adına drone’lardan faydalanmayı planlıyor. Bu planını gerçekleştirmek için şirketin robot ve veri yakalama uzmanlarından oluşan bir ekip kurmak için harekete geçtiği belirtiliyor.

Hem Google hem de Apple kameralarla donatılmış otomobil ve minibüslerden oluşan filolara sahip. Ancak drone’lar sayesinde Apple’ın yolları, yol işaretlerini, inşaat sahalarını ve daha fazlasını inceleme ve gözetleme imkanı olabilir. Apple’ın bunun için Amazon’un Hava biriminden de en az bir çalışanı transfer ettiği söyleniyor. Amazon’un Seattle merkezli Hava birimi, şirketin drone filosunun yönetimini gerçekleştiriyor.

Apple Google Haritalar ile rekabet için başka özellikler de geliştiriyor

Apple’ın Harita uygulaması için yeni bir iç mekan görünümü ve daha gelişmiş araç navigasyonu üzerinde çalıştığı da gelen haberler arasında yer alıyor. Bloomberg’in haberine göre, iç mekan haritaları iPhone sahiplerine müzeleri gezerken veya havalimanlarında bir yeri bulmaya çalışırken yardımcı olacak. Google Haritalar servisi hali hazırda benzer iç mekan özellikleri sunuyor. Apple’ın ise daha önce satın aldığı Indoor.io’nun yardımıyla bu yönünü geliştireceği söyleniyor. Sürüş esnasında şerit değiştirme konusunda daha etkin desteğin de Apple’ın getireceği yenilikler arasında olacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER