EğlenceManşetler

Spotify’da 2016’nın en çok dinlenen Türk sanatçısı Sıla oldu

spotify telif
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify kullanıcı sayısı2016’nın son ayına girilmesiyle birlikte internet şirketlerinin, çevrim içi servislerin ve sosyal ağların yıla dair genel değerlendirmelerini paylaşma zamanı da geldi. “Yıla bakış” dosyasını paylaşma konusunda elini en çabuk tutan ise Spotify oldu. Çevrim içi müzik servisi yılın en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini ve müzik trendlerini gösteren verileri yayınladı. Bu verilere göre, 2016’da dünyanın en çok dinlenen şarısı ve albümü Drake’ten geldi. Bu da Drake’e “Yılın en çok dinlenen sanatçısı” unvanını getirdi. Rihanna ise dünyanın en çok dinlenen kadın sanatçısı olmayı 2016’da da sürdürdü. Yılın en çok müzik dinlenen günü ise 11 Kasım 2016 oldu.

Spotify Türkiye’de yaşayan kullanıcılarının 2016’daki tercihlerine ilişkin verileri de paylaştı. Sia, geride bırakmak üzere olduğumuz yılda Türkiye’de Spotify üzerinden en çok dinlenen sanatçı oldu. Sia’yı sırasıyla Rihanna, Sıla, Coldplay ve Drake takip ediyor. 2014’te Yeni Ay albümünün rüzgarıyla Spotify’da en çok dinlenen Türk sanatçı olan Sıla, 2016’da da bu başarıyı bir kez daha tekrarladı.

spotify turkiyeSadece Türk sanatçılar baz alındığında oluşan listede Sıla’nın arkasından sırasıyla Sezen Aksu, Teoman, Model ve Duman geliyor.

Spotify Türkiye kullanıcılarının en çok dinlediği Türkçe şarkı “Günah Benim” oldu

Sıla, Spotify’da en çok dinlenen Türk sanatçı olsa da, en çok dinlenen şarkının altında başka bir imza bulunuyor. Eypio ve Burak King’in seslendirdiği Günah Benim, 2016’da Spotify’da en çok dinlenen Türkçe şarkı oldu. Türkiye’deki Spotify aboneleri 2016’da en çok Sia’nın “Cheap Thrills” isimli şarkısını dinledi.

İLGİLİ HABERLER