Manşetler

Google Play Servisleri güncellemesiyle çevrim dışı Google Drive desteği geliyor

Google, Google Play Servisleri 4.1 güncellemesini duyurdu. Yapılan birkaç değişikliğin arasında Google Drive dokümanlarını çevrim dışı düzenleme ve sıralamaya dayalı çok oyunculu oyun desteği bulunuyor.

google-drive-ios-icon-090413

Şimdiye kadar Drive dokümanlarında değişiklik yapmanız için internete bağlı olmanız gerekiyordu. Dokümanları çevrim dışında okuma amaçlı kaydetmek mümkündü, ancak bu durumdayken değişiklikler yapmak imkan dahilinde değildi. Söz konusu değişikliğin hayata geçmesiyle birlikte kullanıcılar mobil cihazları internet bağlantısına sahip değilken bile Drive üzerinde doküman düzenlemesi yapabilecek. Yeniden bağlantı sağlandığı zaman da bulut tabanlı dosyaların eşzamanlanması ve değişikliklerin yansıtılması gerçekleştirilecek.

İlgi çeken bir diğer değişiklik de sıralamaya dayalı çoklu oyuncu desteği. Bu, oyun oynarken en fazla sekiz oyuncunun bir arada internet üzerinden oyun oynayabileceği anlamına geliyor. Bir kullanıcının sırası sistem tarafından otomatik olarak algılanacak ve diğerleriyle paylaşılacak. Bu, özellikle diğer oyuncuların konumlarının doğru şekilde saptandığı ekip tabanlı oyunlar için mükemmel görünüyor.

Google Play Services 4.1 güncellemesiyle birlikte mobil reklamlar ve Google+ tabanlı paylaşımda da çeşitli yenilikler olacak.

Duyurulan yeniliklerin yakın zamanda hayata geçirilmesi bekleniyor.

İlgili >> Android Geliştiricileri Blogu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER