Dosya

Panasonic CES 2014’te neler tanıttı?

Panasonic’in CES 2014 kadrosunda temel odak noktası televizyon, kamera ve tabletler oldu. Şirketin kurumsal kullanıma yönelik olarak hazırladığı ürünler de bu kadroda yer buldu. Panasonic’in CES 2014’te görücüye çıkardığı ürünler arasından dikkat çekenleri sizler için sıraladık.

panasonic-logo-310712

Life+ TV

Panasonic 4K Ultra HD ve 1080p televizyonları için hazırladığı Life+ arayüzünü CES 2014’te tanıttı. Kişiselleştirme ve etkileşimi amaçlayan yazılımda televizyonların bireysel olarak her izleyiciyi daha iyi tanımasına odaklanılırken, izleyicilerin seyir zevkine uygun programların önerilmesi amaçlanıyor.

panasonic-life-plus

Yazılımın bir diğer odak noktasıysa pürüzsüz kullanıcı arayüzü. My Stream bölümü aracılığıyla kullanıcıların farklı içerik kaynaklarından tek bir kanal oluşturması mümkün oluyor. Kablolu yayın, karasal yayın ve izle öde sisteminden alınan içeriklerin tek bir arayüzde sunulması sayesinde kullanıcıların içeriğin kaynağı hakkında erişmesine gerek kalmıyor. Sesli navigasyon, otomatik uyandırma, bulut entegrasyonu gibi özellikler de arayüzün unsurları arasında yer alıyor.

Life+ yazılımını taşıyan 4K Ultra HD ve 1080p televizyonlar 2014’ün ilkbaharından itibaren piyasaya sürülecek. Life+ TV serisinin gözde modeli olan Screen AX800 serisi 58 ve 65 inç ekran seçenekleriyle potansiyel mğşterilerin beğenisine sunulacak.

Panasonic’in Studio Master Color teknolojisi ve yüksek renk aralıklı LED arka aydınlatma sayesinde 3840 x 2160 piksel çözünürlük sunan televizyonların 4K versiyonunda bulunan özel işlemci sayesinde ölçeklendirme işlemi hızlı biçimde gerçekleştiriliyor.

1080p Full HD modellerdeyse AS680, AS650, AS640 ve AS530  olmak üzere dört farklı seri satışa sunulacak. Ekran boyutları 39 ila 60 inç arasında değişecek olan bu televizyonlar Panasonic’in internet sitesi aracılığıyla önden sipariş edilebilecek. Sevkiyata ise yılın ilerleyen aylarında başlanacak.

Firefox tabanlı TV’ler

Mozilla’nın Firefox OS işletim sistemiyle geleceğin televizyonunu yaratma projesindeki yol arkadaşlarından birisi de Panasonic oldu. HTML tabanlı yazılım ile uygulama geliştiricilerinin dikkatini çekmeyi amaçlayan Mozilla ve Panasonic, böylelikle PC, akıllı telefon ve tabletlerde kullanılabilen web teknolojilerini televizyona taşımayı hedefliyor. Mevcut web uygulamalarını hızlı biçimde dönüştüren üçüncü taraf geliştiricilerin de Panasonic’in Firefox TV ekosisteminde yer alması mümkün olacak. Mozilla Panasonic sayesinde Firefox OS’e olan ilgiyi artırmayı hedeflerken, ortaklığın ilk ürünlerinin ne zaman piyasaya sürüleceği açıklanmadı.

Toughpad FZ-M1

Panasonic Toughpad FZ-M1 ile 7 inç tablet segmentinin dayanıklı ürün açığını kapatmayı hedefliyor. Dördüncü nesil Intel Core i5 vPro işlemci barındıran tablette 128 GB SSD, 8 GB RAM, özel bir stylus kalem, GPS, barkot okuyucusu, NFC okuyucusu, SmartCard okuyucusu, 10 inç mesafeli RFID ve 4G LTE desteği bulunuyor.

panasonic-toughpad-fz-m1-070114

1.5 metreye kadar düşmeye ve suya dayanıklı olan FZ-M1,  18 mm. kalınlığında ve 544 gram ağırlığında olmasına rağmen fazlasıyla dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor. İllkbahar aylarından itibaren satışa sunulacak olan Toughpad FZ-M1’in yurt dışı fiyat etiketinde 2099 dolar yazacak.

AllPlay destekli çok odalı hoparlör

Panasonic çok odalı hoparlör sistemlerini de CES 2014 kapsamında görücüye çıkardı. Qualcomm’un AllPlay teknolojisini destekleyen hoparlörler böylelikle mobil cihazdaki müziğin tüm evde dinlenmesini mümkün kılıyor. Bu sistemlerden ilki olan SC-ALL8, Nano Bamboo Double Layer teknolojisi sayesinde orta ve yüksek frekanslı sistemlerde temiz ve dinamik sesler elde edilmesini sağlıyor. Duvara yerleştirilebilen bir model olan SC-ALL8 ile birlikte tanıtılan diğer hoparlör sistemi olan SC-ALL3 ise hem yatay hem de dikey olarak kullanılabiliyor. Panasonic’in yeni hoparlör sistemleri ilkbaharda satışa sunulacak.

panasonic-sc-all3-070114

Kulaklıklar

Panasonic’in CES 2014 kadrosunda RP-HC800 gürültü giderici ve RP-BTD10 Bluetooth kulaklıklar da yer aldı. Aktif Gürültü Giderici Sistem barındıran RP-HC800, gelişmiş Feedback Noise Cancelling teknolojisinin yardımıyla dışarıdan gelecek tüm gürültüleri engelliyor. RP-BTD10 kulaklıklar ise Bluetooth’un yanı sıra NFC desteği de barındırıyor. Panasonic’in yeni kulaklıkları nisan ayında satışa sunulacak.

panasonic-rp-hc800-070114

Lumix serisi

Panasonic Lumix serisinin yeni üyeleri olan Lumix TZ60, Lumix TZ55 ve Lumix LZ40 dijital fotoğraf makineleri de CES 2014’te tanıtıldı. Selefi TZ40 gibi 18.1 megapiksel bir sensör barındıran TZ60, selfinden yüzde 50 daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor. LightSpeed otofokus teknolojisiyse eskisinden daha hızlı odaklama yapılmasını sağlıyor.

panasonic-lumix-tz60-070114

TZ60’ın bir alt modeli olan TZ55’teyse 20x optik zum ve 24-480 mm. eşdeğer zum bulunuyor. Kadronun üçüncü üyesi olan 42x optik zumlu LZ40 ise bütçesini zorlamak istemeyenleri hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER