Teknoloji

Google Hindistan’da mobil uygulama geliştiricilerini eğitecek

google hindistan android skillingHindistan’ın önümüzdeki iki yıl içinde dünyanın en büyük mobil uygulama geliştirici nüfusuna sahip olması bekleniyor. 2018 itibarıyla sektörün ülkede 4 milyon kişiyi kapsaması öngörülüyor.

O gün gelene kadar, şirketler kendilerine gelişecek pazarda avantaj sağlamak adına yoğun çalışmalar yürütecek gibi gözüküyor. Google Hindistan pazarının bu potansiyelinden faydalanmak için Android Skilling isimli bir programı hayata geçirdi. Şirket önümüzdeki üç yıl içinde 2 milyon geliştiriciyi eğitmeyi planlıyor.

Google Hindistan pazarında resmi kurumlarla da işbirliği yapacak

Söz konusu girişim kapsamında Android uygulama geliştirme derslerinin üniversitelerin ilgili bölümlerinin ders programlarına eklenmesi bekleniyor. Google bunun için Hindistan’ın Ulusal Yetenek Geliştirme Kurumu ile işbirliği yapıyor.

Program kapsamında yapılacak sınav sonucunda alınacak sertifikanın ise uluslararası geçerliliği olacak. 6500 rupi (281 TL) ücret karşılığında girilecek sınavla dağıtlacak sertifika, öğrencilerin yazılım sektöründe iş bulmasını kolaylaştıracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER