Eğlence

Pokemon Go Nintendo’nun piyasa değerini 7.5 milyar dolar artırdı

pokemon go nintendoNintendo’nun hisse senetleri, Pokemon Go’nun yayınlanmasıyla birlikte tabir-i caizse uçuşa geçti. Geçtiğimiz hafta oyunun yayınlanmasıyla birlikte yüzde 9.3 oranında değer kazanan Nintendo hisseleri, haftanın ilk gününde ise yüzde 24.52 oranında yükseldi.

Bu artışla birlikte Nintendo hisseleri Tokyo borsasında 20 bin 260 yen (560 TL) karşılığında işlem görmeye başladı. 1983’ten bu yana görülen en büyük artış olma niteliğini taşıyan bu yükseliş, Nintendo’nun piyasa değerinin üstüne 7.5 milyar dolar ekledi.

Pokemon Go Nintendo’nun değerine değer katarken, teknoloji dünyasının hatta popüler kültürün en sıcak gündem maddelerinden biri oldu. Oyun ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda’da en çok indirilen uygulamalar listelerinde zirvede yer alıyor. Araştırmalar, oyunun ABD’deki Android telefonların yüzde 5’ine yüklendiğini gösteriyor.

Pokemon Go Nintendo dışında başka şirketlere de yaradı

Pokemon Go Nintendo hisselerini uçuşa geçirse de, oyunun altında başka imzalar da bulunuyor. Oyun daha önce Google için artırılmış gerçeklik oyunu Ingress’i hazırlayan Niantic Labs tarafından geliştirildi. Pokemon Company de gelişim sürecine destek verdi. Hem Niantic’e hem de Pokemon Company’ye yatırım yapan Nintendo, oyunun gelirinin yüzde 30’unu alacak. Uygulamayı indirmek ücretsiz olsa da, uygulama içi satın alma unsurları Nintendo’ya gelir getirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER