Teknoloji

Google Explorer’lara ikinci nesil Google Glass’larını almaları için çağrıda bulundu

Google büyük önem verdiği giyilebilir aksesuarı Glass’ı ilk olarak Explorer adını verdiği özel bir grubun kullanımına sunmuştu. Şirket Explorer’lara ellerindeki mevcut Google Glass’ları ikinci nesil Google Glass’larla değiştirmeleri için çağrıda bulundu. Explorer programının katılımcılarına gönderilen e-postada mevcut Glass’larını ikinci nesil Glass ile değiştirmek zorunda olmadıkları, ancak değiştirmelerinin onlar için daha iyi olacağı ifade edildi.

google-glass-ikinci-nesil-051213

Explorer programı kapsamında gönderilecek olan ikinci nesil Google Glass, ilk nesile göre büyük farklar barındırmıyor. Google ürünün görüntüsünün ve sunduğu hissiyatın aynı olduğunun altını çizerken, bazı küçük geliştirmelerin olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi. İkinci nesil Glass ile sağlamlık artırılırken, gelecek yönerge çerçeveleriyle uyumluluk sağlandı ve yeni aksesuarlar ile çalışma desteği eklendi. Google’ın e-postanın ana fikri olan ”Eskiyi gönder, yeniyi al” mesajını birkaç kez tekrarlaması da dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog Özel: Google Glass Explorer deneyimini yaşadık

5 Şubat 2014 tarihine kadar geçerli olacak bu değişim programında katılımcıların yeni Google Glass’larının rengini seçebilecekleri bir web sitesine erişmeleri de mümkün olacak. Katılımcıların ilk nesil Google Glass’larını tutmaları mümkün olmayacak, ancak Google’dan yapılan açıklamaya göre, eski parçalar özel bir amaç için kullanılacak. Explorer programına katılmak için 1500 dolar harcamayı istemeyenlerin ise önümüzdeki yıla kadar beklemesi gerekiyor. Google, Glass’ı 2014 içinde daha düşük bir fiyat ve daha geniş bir kapsamda tüketicilerle buluşturacağını daha önceden açıklamıştı.

İlgili >> Phandroid

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER