Teknoloji

Google.com alan adını satın alabilen kişi ödüllendirildi ve ödülü bağışladı

rekabet kurumu google

google-yeni-logo-150915

Popüler web sitelerinin alan adları büyük para ediyor. Google.com da internetin en çok ziyaret edilen web sitelerinden bir tanesi ve Sanmay Ved adlı bir Amerikalı geçtiğimiz günlerde Google.com alan adını kendi adına satın almayı başarabildi.

ABD’de bir öğrenci olan Ved, Google.com alan adının satılık olduğunu fark etti ve ödeme işlemini başarıyla gerçekleştirerek bu popüler alan adının sahibi oldu.

Ancak Ved bu alan adını sadece bir dakika kadar elinde tutabildi, Google hatanın farkına vardı ve işlemi iptal etti. Ancak daha sonra Google Ved’e hatayı işaret ettiği için 10 bin dolarlık ödül verdi. Ved ise bu parayı bir hayır kurumuna bağışladı. Ved, bir web şirketi için çalıştığından Google ile ilgili web adreslerini bir süredir izlediğini kaydetti.

Ved Google.com alan adını kaydettirmek için sadece 12 dolar ödedi ve Google web yönetim ekibine yönelik olarak hazırlanmış e-posta iletilerini almaya başladı. Ancak bundan kısa bir süre sonra bu alan adına sahip olacağını çünkü başka birisinin bunu kaydettirdiğini anlatan bir iptal notu aldı. Ödediği 12 dolar da iade edildi.

Ved’in Google’dan aldığı 10 bin dolar şirketin Bug Bounty programı kapsamında verildi. Google, Ved’in bu parayı bir Hint eğitim kuruluşuna bağışladığını öğrenince, verdiği parayı iki katına çıkardı.

İLGİLİ HABERLER