Teknoloji

Cyanogen işletim sistemli ZUK Z1 Avrupa’da satışa sunuldu

zuk-z1-cyanogen-210815

Arkasına Lenovo’nun da desteğini alan Çinli akıllı telefon üreticisi ZUK, Cyanogen işletim sistemli telefonu ZUK Z1’i geçtiğimiz ağustos ayında duyurmuştu. İlk etapta Çin pazarına sunulan cihazın ekim ayı ortalarında uluslararası pazarlarda piyasaya sürüleceği de duyuru döneminde açıklanmıştı. Beklenen tarih nihayet geldi ve ZUK Z1, Avrupa’da Amazon aracılığıyla satışa çıktı.

Cyanogen OS telefonu ZUK Z1, Avrupa pazarına girişini Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya ve İtalya’da yaptı. Piyasaya çıkışına özel olarak 299.99 avrodan satılan ZUK Z1’in özellikle Almanya ve İtalya’da iyi bir çıkış performansı sergilediği belirtildi.

Cyanogen OS 12.1 işletim sistemiyle çalışan ZUK Z1’de Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 3 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Şirketten yapılan açıklamada ZUK Z1’in piyasadaki fiyat-performans oranı en iyi telefon olduğu belirtildi.

ZUK Z1’in parmak izi sensörü, 360 derecelik parmak dönüşünü destekliyor. Buna ek olarak, ZUK Z1 dünyanın USB 3.0 Type-C girişine sahip ilk telefonu şeklinde anılıyor. 4100 mAh kapasiteli pil barındıran ZUK Z1’in arkasında optik görüntü sabitleme özellikli 13 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kameraya cihazın önünde yer alan 8 megapiksel kamera eşlik ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER