Teknoloji

Firefox 2012’de versiyon numarasından çok kullanıcı deneyimini artırmaya odaklanacak

Firefox geçen yılla birlikte daha hızlı bir güncelleme sürecine girdi. Bu yeni dönemde versiyon numaraları daha hızlı şekilde artmaya başladı. Uzun zaman aralıklarında yüksek miktarda güncellemeler yerine sık aralıklarla küçük ancak önemli sayılacak güncellemeler görmeye başladık. Mozilla’nın Firefox için benimsediği bu yeni model Google Chrome’unkiyle aynı nitelikleri taşıyor.

Mozilla, yayınladığı bir blog yazısında 2011 yılındaki aktivitelerini özetledi, 2012 için hedeflerini sıraladı. Mozilla “güncelleme yorgunluğu” olarak adlandırdığı durumla başa çıkmak için arkaplanda sessiz güncellemeler yapacak. Bununla birlikte web uygulamalarının Firefox ile uyumlu şekilde çalışması için de gerekli adımlar atılacak.

Aşağıda bağlantısı yer alan sayfada Mozilla’nın çıkardığı 2011 raporu ve 2012 işleri yer alıyor. 2011’de yapılan güncellemeler sayesinde tarayıcının bellek tüketimi yüzde 50 oranında azaltılmış. Yıl içinde Firefox’a 10881 adet geliştirme veya değişiklik eklenmiş, ayrıca 83 yeni işlev ve 135 yeni API da tarayıcıya kazandırılmış. Firefox kullanıcıları toplam 480 milyon eklenti yüklemiş.

İlgili – Mozilla

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER