Teknoloji

Facebook Messenger Callkit ile iOS 10’da standart çağrı görünümüne kavuşuyor

facebook messenger callkitİnternet şirketleri, geçmişte sadece mobil operatörler tarafından sunulan hizmetleri bir süredir kullanıcılarına ulaştırıyor. Bu sunumdaki deneyim her geçen gün operatörlerin sağladığı deneyimle yakın bir çizgiye geliyor. Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 10’da Facebook Messenger aramalarının standart çağrı olarak gösterilmesi, bu durumun en somut örneklerinden biri olarak göze çarpıyor.

Facebook Messenger aramaları iOS 10’da ekranda gösterilirken çağrının Messenger üzerinden geldiği de arayan kişinin isminin altında küçük harflerle belirtiliyor.

Facebook Messenger Callkit ile standart çağrı görünümünü sağlıyor

9to5Mac’te yer alan haber göre, Facebook Messenger bunun için iOS 10’da bulunan Callkit isimli özellikten faydalanıyor. Bu araç sayesinde üçüncü taraf uygulamalar, iletişim yollarını standart telefon davranışına benzer biçimde sunabiliyor. Google, Hangouts ve SMS’i Android üzerinde birleştirerek bu yönde bir adım atmıştı. Callkit konusunda Facebook Messenger’ı başka haberleşme uygulamalarının takip etmesi de şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER