Teknoloji

Facebook 1.5 milyar dolarlık hisse senedi satacak

facebook yapay zekâ yuz tanima

Facebook’un yatırımcıları sarsan halka arzı artık iyice uzak bir hatıraya dönüşmüşe benziyor. Bir ara 20 dolar seviyesinin de altına inen şirketin hisselerinin toparlanmasının ardından, Facebook bu hafta içinde 1.5 milyar dolar değerinde yeni bir hisse satışı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada 55.05 dolardan toplam 70 milyon hissenin daha satılacağı belirtilirken, böylelikle döner sermaye ve diğer genel kurumsal amaçlar için kaynak yaratılacağı belirtildi.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de yine bu hafta içinde kendisine ait 41.3 milyon hissenin satışını gerçekleştirecek. Zuckerberg’in bu satıştan elde edeceği gelirin önemli bir kısmını bu yıl içinde kullandığı hisse opsiyonundan doğan vergiyi ödemekte kullanması bekleniyor. Hisse satışlarının gerçekleşmesi için önümüzdeki perşembe günü işaret ediliyor.

Facebook’un art arda elde ettiği güçlü çeyrek rakamlarının ardından şirket Standard & Poor’s S&P 500 endeksine girmeye de hak kazandı. Facebook’un bu endekse girişi yatırımcıların Facebook’la ilgili endişelerinin rafa kalktığını göstermesi bakımından önem taşıyor.

İlgili >> Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER