BilimManşetler

Apple kalp krizi tahmini yapacak cihaz geliştirmeyi planlıyor

apple

Apple yeni ürün kategorilerine girme planları yapıyor, ancak bu kategoriler hâlâ gizemini korumaya devam ediyor. San Francisco Chronicle gazetesi tarafından yayınlanan bir habere göre, Apple hem medikal cihazlara hem de otomobillere açılım yapmayı planlıyor.

apple-bina-logo

Her ne kadar haberde fazla detay verilmese de, gazete Apple’ın tıbba özel bir ilgi duyduğunu ve ses mühendisi Tomlinson Holman ile, kan akışını dinleyerek kalp krizlerini tahmin edebilecek bir cihaz geliştirmek üzerine çalıştığını yazdı.

Holman aralarında Lucasfilm’in THX sistemi ve  ilk 10.2 ses sisteminin de bulunduğu birkaç önemli ses teknolojisini geliştirmesiyle biliniyor. Apple’ın tıbba özel ilgi duyduğunu ilk kez bu haberle öğrenmiyoruz. Geçtiğimiz ay çıkan bir haber de Apple’ın üst düzey yöneticilerinin Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi ile mobil sağlık uygulamalarının potansiyeliyle ilgili görüşme yaptığı öne sürülmüştü.

Haberde Apple’ın otomobillere olan ilgisi hakkında fazla bir detay verilmiyor. Chronicle’ın iddiasına göre Apple’dan Adrian Perica geçtiğimiz ilkbaharda Tesla CEO’su Elon Musk ile bir görüşme yaptı. Ancak bu görüşmenin neyle ilgili olduğuna dair bir detay verilmedi. Öte yandan şirket geçtiğimiz yaza girilirken iOS’i otomobillere getireceğine dair açıklamalar yapmıştı, iOS in the Car olarak adlandırılan özel iOS arayüzünün iOS 7.1 ile birlikte kullanıma hazır hâle gelmesi bekleniyor. Bu arada Apple’ın Mac donanımından sorumlu genel müdür yardımcısı Doug Field geçtiğimiz ekim ayında şirketten ayrılarak Tesla’ya, yeni otomobillerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara katılmak amacıyla geçiş yapmıştı.

İlgili >> San Francisco Chronicle

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER