Eğlence

Apple ve Google “Flappy Bird” klonlarıyla savaşıyor

Flappy Bird’ün yapımcısı tarafından uygulama mağazalarından çekilmesiyle birlikte popüler oyunun yerini almak isteyen klonlar iTunes App Store ve Google Play’e akın etse de, Apple ve Google bu klonların istilasını önlemek için ciddi bir mücadele veriyor. Halihazırda uygulama mağazalarında ”flappy” kelimesini kullanarak arama yapanların karşısına Flappy Fish, Flappy Pig veya Splashy Fish gibi oyunlar çıkıyor. Ancak çok sayıda yazılımcı Apple ve Google’ın Flappy Bird’ün şöhretinden faydalanarak para kazanmayı amaçladıkları bariz olan klonların önünü kestiğinin altını çiziyor.

flappy-bird-100214

Mind Juice Media’dan Ken Carpenter, geçtiğimiz cuma günü attığı bir tweet’te Apple’ın Flappy Dragon isimli oyununu reddettiğini ve buna gerekçe olarak ”uygulama adının popüler bir uygulamadan faydalanmaya çalışması”nı gösterdiklerini belirtti. Carpenter’ın söz konusu tweet’ine yanıt veren pek çok yazılımcı kendilerinin de benzer bir tepkiyle karşılaştıkları bilgisini paylaştı.

Apple’dan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şirketin ”flappy” kelimesini barındıran uygulamaları reddetmediği, ancak kullanıcıları kandırma amacıyla bu kelimeyi kullanan uygulamaların geri çevrildiği ifade edildi. Google ise konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Carpenter Google’ın Flappy Dragon’ı geri çevirme gerekçesi olarak oyun tanımlarında veya isimlerinde alakasız, yanıltıcı ve aşırı anahtar kelimelerin kullanılamamasını gösterdiğini belirtti. Google’dan gelen bu cevabın ardından Flappy Dragon, Derpy Dragon adını alarak Google Play Store’da yayınlandı. Benzer bir isim değişikliği Flappy Bee isimli oyun için de yaşanmış, oyun Jumpy Bee ile uygulama mağazalarındaki yerini almıştı.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER