Teknoloji

Apple ses yazılımları geliştiren Camel Audio’yu satın almış olabilir

camel-audio-alchemy-240215

Apple ses yazılımları geliştiren Birleşik Krallık merkezli Camel Audio isimli şirketi satın aldı. Alchemy isimli synth yazılımıyla tanınan şirket, aynı zamanda eklentiler, enstrümanlar ve uygulamalar da geliştirmişti. Geçtiğimiz ay faaliyetlerini sonlandırdığını açıklayan şirket, kararı için bir gerekçe göstermemişti.

Ancak Camel Audio’nun kurumsal kaydını inceleyen MacRumors sitesi, şirketin Apple tarafından satın alınmış olabileceğini iddia etti. Camel Audio’nun direktörü olarak listelenen Heather Joy’un iTunes’un kıdemli danışmanlarından biri olması ve şirketin Apple’ın Londra’daki merkezleri arasında yer alan 100 New Bridge Street adresine taşınması bu iddianın doğru olma ihtimalini artırıyor.

Apple’dan şu ana kadar konuya dair bir açıklama gelmezken, Camel Audio’nun yazılımının GarageBand’in iOS ve OS X uygulamalarının gelişimi için kullanılması muhtemel gözüküyor. Camel Audio teknolojisinin Apple’ın profesyonellere yönelik müzik yazılımı Logic Pro X’in gelişiminde de değerlendirilmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Camel Audio ekibinin de katılmasıyla Apple’In müzikal yetenek havuzunun biraz daha büyüdüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER