Teknoloji

Google yeni bir Chromebook Pixel modelinin işaretini verdi

google-chromebook-pixel-240215

Google’ın ABD’de 1299 dolarlık fiyat biçtiği, bu nedenle lüks ürün kategorisine giren Chrome OS dizüstü bilgisayar Chromebook Pixel’in tanıtılmasının üzerinden iki yılı aşkın zaman geçti ve doğal olarak artık daha güncel bir ürün beklenmeye başladı.

Google’ın iş ve eğitim odaklı Android ve Chrome programlarını yöneten Renee Niemi, yeni bir Chromebook Pixel cihazının, iş ortakları için özel olarak düzenlenen TeamWork 2015 etkinliğinde gerçekleştirdiği sunumu sırasında yolda olduğunu belirtti. Niemi’nin etkinlikte yaptığı konuşma YouTube’da bulunuyordu, ancak daha sonra kaldırıldı. Ancak OMG Chrome sitesi Niemi’nin konuşmasındaki ilgili bölümünün dökümünü yapmış.

Niemi yeni bir Pixel’in yolda olduğunu, çok yakında çıkacağını kaydetmiş. Öte yandan beklentilerin çok da yükseltmemesi için bunun bir geliştirme platformu, konseptin nelere kadir olduğunu gösteren bir cihaz olacağını, çok fazla sayıda üretim de yapmayacaklarını kaydetti.

Eğer Niemi’nin söyledikleri doğruysa, tıpkı 1299 dolarlık cihaz gibi, yeni Pixel de ucuz olmayacak, aynı seviyede fiyatlandırılacak. Zaten Niemi’nin söylediği gibi, 1299 dolarlık fiyat etiketine sahip bir cihaz son kullanıcı kitlesinin geniş bir bölümünü kucaklamıyor, sadece daha iyi donanımla platformun neler yapabileceğini gösteriyor.

Tabii ki, Chrome platformuna ilgi duyan ve yeterli bütçesi olanlar yeni Chromebook Pixel’i merakla bekliyor olmalı ve muhtemelen sınırlı sayıda üretilecek ürün için sıraya girenler arasında bulunacaklardır.

İLGİLİ HABERLER