Manşetler

App Store 50 milyar uygulama indirme sayısına ulaştı

Beş yıl önce, 2008’in temmuz ayında faaliyete geçen Apple’ın mobil uygulama mağazası 50 milyar indirme rakamına nihayet ulaştı. Bu ayın başında 50 milyarıncı indirme için geri saymaya başlayan Apple yine bir kişiye 10 bin dolar değerinde App Store hediye kartı verecek. 50 milyarıncı uygulamayı indirip hediyeyi kazanan kişi ise çok yakında açıklanacak. Bu arada 50 milyarıncı indirmeyi takip eden ilk 50 indirmeyi yapan kişiler de 500 dolarlık hediye kartlarını almaya hak kazanacak.

app-store-50-milyar-tesekkurler-160513 (640 x 458)

Apple bundan önceki son App Store indirme istatistiklerini geçtiğimiz ocak ayında açıklamıştı. O zamandan beri 10 milyar kadar uygulama indirmesinin yapıldığını görüyoruz. Öte yandan Cupertino şirketinin uygulama mağazası 25 milyarlık indirme rakamına da geçen yılın mart ayında ulaşmış, yine o zaman da bir kullanıcıya 10 bin dolar değerinde bir App Store hediye kartı verilmişti. Çinli Fu Chunli adlı kullanıcı bu hediyeyi almaya hak kazanmıştı.

Dikkat ederseniz App Store’daki ivmenin geçen zamanla birlikte daha da arttığını farkedeceksiniz. Hiç şüphesiz ki, Apple’ın cihaz satışlarının yüksek seyretmesinin bunda büyük bir etkisi var. Ayrıca App Store’a da sürekli yeni uygulama girişi oluyor; miktar artınca doğal olarak indirme sayısı da hızlı bir şekilde artış gösterebiliyor.

Bu arada Google da Apple ile olan mobil uygulama mağazası rekabetinde tempoya ayak uydurmuş gibi görünüyor. Hatta daha hızlı bir tempo yakaladığını söylemek de yanlış olmaz. Geçtiğimiz eylül ayında 25 milyar indirme rakamına ulaşmış olan şirket dünkü Google I/O açılış toplantısında 48 milyar indirme rakamına ulaştığını açıkladı. Bu da Apple’ın elindeki istatistiklerle arada çok fazla farkın kalmadığını gösteriyor.

İlgili >> Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER