Teknoloji

Google+’ın fotoğraf özellikleri genişletildi

Google I/O 2013’ün açılış etkinliğinde pek çok yeniliğin duyurusunu yapan Google, sosyal platformu Google+’ın fotoğraf özelliklerini de elden geçirdi. Kullanıcılarını fotoğraflarını düzenlemeye, organize etmeye ve paylaşıma teşvik etmeye çalışan şirket, bu zahmetli olabilecek işi kolaylaştırmaya yönelik özelliklerini tanıttı.

google-plus-fotograf

Kullanıcılarına sunduğu ücretsiz depolama desteğinde bazı değişiklikler yapan Google, 15 GB’lık alanı Gmail, Google Drive ve Google+ Photos arasında paylaştırmıştı. Eğer bir kullanıcı en çok Google+ Photos’u kullanıyorsa ona yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını saklaması için daha geniş bir alan tahsis edilecek. Instagram ve Facebook’un yüksek çözünürlüklü fotoğrafların eksikliğinden ötürü sıklıkla eleştiren Google, bu alana özel bir ilgi gösteriyor.

Google’ın Google+’a yeni eklediği özelliklerden bir diğeri de albüm oluşturmak isteyen ancak çok sayıda fotoğraf arasından seçim yapmakta zorlananlar için bu işi Google+’ın devralması. Bu işi yaparken görüntü kalitesi, önemli mekanlar, gülen yüzler gibi farklı değişkenlerin göz önüne alınacağı belirtilirken, Google+’ın seçimi doğrultusunda bazı fotoğraflar gün yüzüne çıkacak, bazılarıysa gizli kalacak. Görüntü kalitesi bakımından sınıfta kalan fotoğrafları eleyen Google+, önemli mekanları veya gülen yüzleri içeren fotoğrafları paylaşacak.

Platforma eklenen bir diğer yeni özellik olan Otomatik İyileştirme sayesinde kullanıcılar fotoğraflarını karmaşık yazılımlara bulaşmak zorunda kalmadan uygulama içinden daha düzgün bir hale getirebilecek. Bu özellik gözler, deri, saç hizası gibi farklı yüz özelliklerini de algılayabilecek. Google’ın tanıttığı son özellikse Oto-Harika adını taşıyor. Kolaj, HDR, Gülümseme, Hareket ve Panorama özelliklerini bir arada sunan bir paket olarak tanımlanabilecek Oto-Harika sayesinde kullanıcılar çektikleri fotoğrafları daha düzgün hale getirebildikleri gibi son zamanların popüler trendine uyarak kısa GIF animasyonları oluşturabilecekler. Google+’ın bu yeni fotoğraf özelliklerinin dağıtımına hemen başlanacak.

İlgili >> SlashGear

[Görsel – SlashGear]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER