Teknoloji

Apple App Store’dan 25 milyarıncı uygulama indirildi

Apple’ın bir süredir web sitesi üzerinden yaptığı 25 milyarıncı uygulamaya doğru geri sayım nihayet bitti, yani App Store üzerinden 25 milyarıncı uygulama da indirildi. En aktif uygulama indirme portalı unvanını biraz daha perçinleyen App Store üzerinden 25 milyarıncı uygulamayı indiren talihli kullanıcıya 10 bin dolar değerinde bir App Store hediye kartı armağan edildi.

10 bin dolarlık hediye çekinin güzel tarafı sadece App Store’da değil, iBooks Store ve iTunes mağazaları üzerinde de kullanılabiliyor olması. Tabii, Türkiye’de App Store dışındaki mağazalardan ücretsiz uygulama indirilemediği için bu hediye çekini kullanmak sıkıcı olurdu. Üstelik bu çekin nakit paraya da çevrilemiyor.

Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un biyografisinde de yer aldığı üzere, App Store’un kurulmasına başlangıçta soğuk bakılıyormuş. Apple yöneticileri bu ortamı yönetmenin zor olabileceği konusunda bazı soru işaretleri taşıyormuş. Ancak kontrol manyağı olarak nitelendirebileceğimiz Apple kendine göre iyi işleyen bir düzen kurdu, hatta bu kontrol manyaklığı bazen çeşitli uygulamaların tuhaf sebeplerle geri çevrilmesine ve tepkilerin yükselmesine de neden oldu. Ancak bu yaklaşım App Store’un görece güvenli ve zararlı yazılımlardan arınmış olmasını sağladı. Üstelik Türkiye gibi, Android Market’in paralı uygulamalarının satılmadığı bir yerde para ile uygulama satın alma imkânı sunması App Store’un artılarından.

Herşeyden önemlisi, App Store’un bu kadar büyük başarı elde etmesinde iPhone ve iPad’in kullanıcılardan fazlasıyla ilgi görmesinin de rolü büyük. Önümüzdeki çarşamba günü tanıtılması beklenen üçüncü nesil iPad ile birlikte App Store yayılımını daha da genişletecektir. Çarşamba günkü toplantıyla ilgili detayların Teknoblog’da olacağını bir kez daha hatırlatalım.

İlgili – Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER