Teknoloji

YouTube masaüstü kullanıcılarını sinir eden arama çubuğu hataları

youtube yapay zekâ

YouTube kullanıcıları geçtiğimiz saatlerde kullandıkları internet tarayıcısına bağlı olarak YouTube.com üzerindeki arama çubuğunda boşluk tuşunu kısa bir süre için kullanamadılar. The Verge sitesinin belirttiğine göre, herhangi bir video için arama yapanların aradıkları anahtar terim uzun bir kelime dizisine dönüştü. Tabii ki, bazı kullanıcılar bu durumu Twitter üzerinde dile getirdi. Durum, Türkiye zamanına göre gece saatlerinde normale döndü.

Söz konusu hata sadece masaüstü siteyi etkiledi. Ancak sadece Chrome tabanlı olmayan internet tarayıcıları etkilendi. Örneğin Firefox’un Windows, macOS sürümlerinde ve hatta masaüstü web sitesinin görüntülendiği Android sürümünde de boşluk tuşu çalışmadı. iPhone’larda Safari’de durum normal görünürken iPad’de problem görüldü. iPad’deki Safari’de masaüstü sitenin görüntülenmesi nedeniyle boşluk tuşu da çalışmadı. iPad’de mobil web sitesi talep edildiğinde sorun çözülmüş görünüyordu.

youtube masaüstü arama çubuğu
Görsel: The Verge

Neyse ki, bu küçük hata kullanıcıların YouTube deneyimini fazla etkilemedi. Aradıkları anahtar kelime grubunda boşluk tuşu kaldırılmış olsa da, YouTube’un akıllı algoritması ne aradığınızı bulmakta oldukça becerikli görünüyor.

youtube arama çubuğu kısayollar
Görsel: The Verge

Ayrıca, çok daha can sıkıcı başka bir hata daha görüldü. Aynı anda bir video izlemeye ve arama çubuğuna bir şey yazmaya çalışıyor olsaydınız, tuş vuruşlarınız kısayol görevi görecekti. Boşluk çubuğuna basmak arama çubuğunda hiçbir şey yapmayacak, ancak videonuzu duraklatacaktı. “T” harfine bastığınızda ise bu harf arama çubuğunda görünebilirdi, ancak aynı zamanda videoyu sinema moduna da geçirecekti. Bu sorunun da düzeltildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER