Teknoloji

LG Android 11 dağıtım takvimini açıkladı

lg velvet

LG, büyük Android güncellemelerinin dağıtımı konusunda en yavaş hareket eden şirketlerden biri ve bu durum Android 11 için de değişmiş değil. Güney Koreli şirket şimdiye kadar sadece ana vatanında satılan Velvet 5G ve ABD’de satılan bazı V60 versiyonlarına Android 11 güncellemesini götürdü.

Avrupa’daki LG kullanıcıları, en yeni Android sürümüyle ne zaman tanışacakları konusunda uzun süredir bir açıklama bekliyordu. Beklenen bu açıklama, LG’nin Almanya ofisinden geldi. Şirket, Android 11 güncellemesinin dağıtım takvimini açıkladı.

Avrupa’da ilk olarak Velvet 5G kullanıcıları Android 11 ile buluşacak. Bu cihaz için dağıtım nisan ayında başlayacak. Haziran ayı sona ermeden LG G8X de bu gruba katılacak. Üçüncü çeyrekte ise Velvet 4G ve G8S, Android 11 ile güncellenecek. Wing, K52 ve K42 sahiplerinin ise 2021’in dördüncü çeyreğine kadar beklemesi gerekiyor.

lg android 11

LG tarafından açıklanan Android 11 dağıtım takviminin de cihaz sahiplerinde bir hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir. Bu takvim, LG’nin Avrupa için Android 11 güncellemesinin kapsamını pek geniş tutmadığını da gösteriyor. Söz konusu küçük kapsama alanı, LG’nin akıllı telefon pazarındaki geleceğine dair soru işaretlerini de kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER