Teknoloji

Yeni iPhone ABD’de 999 dolar karşılığında satılabilir

yeni iphoneiPhone 8 adıyla da anılan çerçevesiz ekrana sahip yeni iPhone, yılın heyecanla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Apple’ın seleflerinden daha farklı tasarıma sahip yeni telefonu için yüksek bir fiyat belirleyeceğine dair haberler, uzun süredir etrafta dolaşıyor. The New York Times’ta yayınlanan bir haber de bu iddiayı destekliyor.

Habere göre, yeni iPhone’un ABD’deki fiyat etiketinde 999 dolar yazacak. Bu rakam, 32 GB depolama alanına sahip iPhone 7’nin ABD’deki satış fiyatının 350 dolar üstüne tekabül ediyor.

Apple’ın önümüzdeki ay üç yeni iPhone modelini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu telefonlardan ikisinin mevcut iPhone 7 modellerinin az da olsa yenilenmiş versiyonları olması bekleniyor. Üçüncü telefonun ise tamamen yeni bir tasarımla gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Telefonun ön tarafının neredeyse tamamının ekranla kaplanacağı ve cihazın en üst segmentte konumlanacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple’ın bu modeli ABD’de en az 1000 dolar karşılığında satacağına dair haberler daha önce de gündeme gelmişti. iPhone 7 Plus’ı ABD’de 769 dolar karşılığında satan şirketin bundan yüksek bir fiyat belirlemesinin bir zorunluluk olduğu da vurgulanmıştı. Şirketin fiyatı yüksek tutarak talebi dengelemeyi ve böylelikle arz konusunda sıkıntı yaşamaktan kaçınmayı istediği de iddia edilmişti.

Bu söylenti doğru çıktığı takdirde, yeni iPhone’un Türkiye’de 5000 TL civarından başlayan fiyatlarla satılması sürpriz olmayacaktır.

Yeni iPhone kablosuz şarj ve yüz tanıma özelliğine de sahip olacak

The New York Times’ın haberi, Apple’ın müstakbel amiral gemisine dair başka bilgiler de veriyor. Telefonda kablosuz şarj ve yüz tanıma özelliklerinin bulunacağı da haberde doğrulananlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER