Teknoloji

Facebook 125 yeni aile emojisi yayınladı

facebook aileFacebook aile emojileri için sunduğu seçeneklerin sayısını artırdı 125 yeni emoji yayınlayan şirket, mevcut beyaz tenli aile emojisinin yanına daha açık, orta ve koyu tonları ekledi. Yeni emojilerle kullanıcıların önündeki seçenekler artsa da, emojilerde tamamı aynı renkteki aile üyelerinin gösterilmesi dikkat çekiyor. Kısacası farklı renklerden üyeleri olan aileler, Facebook’un emoji dünyasında hâlâ temsil edilmiyor.

Microsoft geçtiğimiz yıl yayınladığı Windows 10 güncellemesine 10 bin aile emojisi eklemişti. Söz konusu emojilerde farklı renklerdeki çiftler ve yalnız anne-babaların oluşturduğu aileler de temsil edilmişti. Microsoft bu hamlesiyle işletim sistemleri bazında bir ilke imza atmıştı. Facebook da kapsayıcı olma amacıyla bir girişimde bulunsa da, tüm olasılıkları hesaplamamış olması nedeniyle hamlesinin değeri biraz azalıyor.

Ancak bu konuda Facebook’a çok da yüklenmemek gerekiyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, farklı renkteki üyelerden oluşan aileleri kodlamak oldukça zor. Buna ek olarak, ilgili kod da pek iyi desteklenmiyor. Örneğin, Microsoft’un karışık aile emojisi gönderildiğinde emojideki unsurlar birbirlerinden farklı ikonlar olarak işleniyor.

Ezelden beri üyeleri birbirinden farklı ten renginde aileler var. Ancak karışık aile emojisinin bugüne kadar ortaya çıkmamasında ten renklerinin yönetimi konusunda gerekli standartların belirlenememesi etkili olmuştu. Standartların belirlenmesiyle birlikte platformlar ve sosyal ağlar kendi emojilerini hazırlayabiliyor.

Facebook aile emojileri içindeki yeni seti henüz Messenger’a getirmedi

Facebook’un yeni ve eskisine kıyasla daha renkli aile emojilerine masaüstü ve mobil siteler üzerinden erişilebiliyor. Ayrı bir emoji seti bulunan Facebook Messenger’da ise yeni aile emojileri yer almıyor.

İLGİLİ HABERLER