Teknoloji

Apple Mac’ler için yeni bir hesap makinesi uygulaması hazırlıyor

apple mac

Apple’ın Mac’lerde suduğu hesap makinesi uygulaması amacına uygun şekilde iyi çalışıyor. Ancak macOS 15 ile birlikte bu uygulama biraz daha yetenekli ve işlevsel hâle gelecek gibi görünüyor. Apple Mac için sunduğu hesap makinesi uygulamasına not alma ve para birimi çevirme gibi özellikler eklemeye hazırlanıyor. AppleInsider sitesinin haberine göre, yenilenen uygulamada tasarım da değişecek ve numara kutuları yuvarlak butonlarla yenilenecek.

Kullanıcılar hesap makinesinin boyutlarını yeniden ölçeklendirebilecek. Hesap makinesi büyütüldüğü takdirde yuvarlak tuşlar uzatılacak. Makine küçültüldüğünde ise tuşlar yine orijinal görünümüne geri dönecek.

Tek bir tuşa tıklayarak erişilebilen yeni geçmiş bandı, kullanıcılara önceki hesaplamalarını gösterecek. Böylelikle birden fazla veriyle çalışanların ya da bir trend görmeyi isteyenlerin bunları ayrıca takip etmesine ya da not almasına gerek kalmayacak. Hesap makinesi hangi modda olursa olsun, işlenen bilgileri bu bant üzerinden görmek mümkün hâle gelecek.

Güncellenen uygulama, görünüşe göre Notes entegrasyonuyla da gelecek ve Microsoft’un OneNote gibi rakip ürünlerde olduğu gibi matematiksel gösterimlerle daha kolay notlar oluşturmaya olanak sağlayacak.

Apple Mac ve iOS yeniliklerini WWDC 2024’te duyuracak

Son olarak yeni hesap makinesi uygulaması, dönüştürme aracını kullanıcı arayüzüne dahil ederek farklı para birimlerindeki sayılarla çalışmayı kolaylaştıracak. Belirli bir tutarın başka bir para biriminde ne kadar olduğunu görmek istediğinizde artık araca açılır menüyü kullanarak erişmeniz gerekmeyecek.

Apple Mac ve iOS için hazırladığı yenilikleri haziran ayında gerçekleştireceği WWDC 2024 etkinliğinde duyuracak.

İLGİLİ HABERLER