Teknoloji

En son Xbox sistem güncellemesi arama deneyimini yeniliyor

xbox sistem güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un hazırladığı en yeni Xbox sistem güncellemesi, odak noktasına arama deneyimini yerleştiriyor. Konsolun arama sayfasını yenileyen şirket, kullanıcılara galeri tarzı sonuçlar eşliğinde şık bir görünüm sunuyor. Kategorilerin filtrelenebilmesi ve navigasyon arayüzünün yenilenmesi de yapılan değişiklikler arasında yer alıyor.

Yapılan değişikliklerle arama fonksiyonunun oyun kütüphanesinde içerik veya satın alınacak yeni oyun bulmanın ötesinde bir işleve sahip olacağı belirtiliyor. Kullanıcılar Filmler ve TV sekmesinde YouTube videolarını arayabilecek.

Yenilenen arama deneyimine kontrol panelinin üst kısmındaki arama butonuna veya oyun kumandasındaki Y tuşuna basarak erişilebiliyor.

Xbox sistem güncellemesi yeni bir güç koruma modu da getiriyor

En son Xbox sistem güncellemesi, yeni bir güç koruma modunu beraberinde getiriyor. Bu mod yeni duyurulan “karbon farkındalığı” özelliğiyle daha iyi entegrasyon sağlıyor. Kullanıcılar artık ayarlar menüsü üzerinden diledikleri zaman güç ayarlarını değiştirebilecek ve aktif saatleri kendi tercihlerine göre ayarlayabilecek. Aktif saatlerin konsolun en yoğun kullanıldığı saatlere göre belirlenmesinin mantıklı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Örneğin; aktif saatlerin başlangıcı saat 10.00 olarak ayarlanırsa, Xbox bu saatte otomatik olarak açılıyor. Aktif saatlerin dışında konsol 10 ila 15 vat yerine 0.5 vat güç sarfediyor. Aktif saatlerde konsol hızlı şekilde açılıyor ve uzaktan oyun yüklemesi yapılabiliyor. Yeni sistem güncellemesinin tüm kullanıcılar açıldığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER