DosyaEğlence

Xbox Series X ve S’e hemen indirip oynayabileceğiniz 12 ücretsiz oyun

xbox series x ücretsiz oyunlar

Her platformda binlerce oyun bulunurken ne oynamaya karar vermek bazen zor bir görev olabiliyor. Xbox Series X veya Series S de bu konuda farklı değil ve oyuncular, geniş bir oyun yelpazesinden seçim yapabilir. İster en son çıkan Hogwarts Legacy gibi bir şaheser, ister küçük bir tanıtımla piyasaya sürülen bağımsız bir oyun olsun, Microsoft’un oyun konsolları herkese hitap edecek bir şeyler sunuyor. Bununla birlikte Xbox Series X ve S ücretsiz oyunlar bakımından çeşitli alternatifler sunuyor.

İşte, sürekli yeni oyunları oynamak için bütçesi yetmeyenler için bu ücretsiz oyunlar imdada yetişiyor. Bunlar sisteme harcanacak hiçbir kuruş olmaksızın indirilebilir ve oynanabilir. Bu etkileyici oyunların sürekli büyüyen bir koleksiyonu da bulunuyor. Bazıları ek satın almaları içeren ücretsiz oynanabilir modelleri kullanırken, diğerleri hiçbir maliyet olmaksızın herkesin indirmesi için kullanılabilir hâle getirildi.

İşte Xbox Series X ve S’te bulunan ve kesinlikle göz atmanız gereken ücretsiz oyunlar:

Killer Instinct

killer instinct xbox series x ve s

Killer Instinct, çoğu oyuncunun Nintendo ile ilişkilendireceği bir seri. Aslında, Rare tarafından geliştirilen oyun aslında bir arcade sürümü olarak başlamış ve daha sonra SNES’e taşınmıştı. Stüdyonun Nintendo ile yakın ilişkisi, sonraki oyunların büyük ölçüde Japon şirketi tarafından yapılan konsollara özel olmasını sağladı. Microsoft’un Rare’i satın almasıyla bu durum değişti ve yeni bir Killer Instinct oyununun Xbox One’a gelmesine yol açtı. Serinin yeniden yapılanması, geriye dönük uyumluluk sayesinde Xbox Series X|S’te de kullanılabilir, ancak performans iyileştirmeleri olmadan oynamak gerekir.

Önceki oyunlar gibi, Killer Instinct‘te de karmaşık komboları uygulayarak rakiplere büyük hasar verme üzerine yoğun bir odaklanma var. Bu, oyuncuların hızlı ateşli dizilerde birkaç farklı hareket türünü pürüzsüz bir şekilde birleştirmelerini ve kombinasyon kırıcılarından kaçınarak seriyi sürdürmelerini gerektirir. Ancak, dövüşçüde, savaşlar sırasında onlara belirli bir avantaj sağlayan her karakter için benzersiz özel yetenekler gibi birkaç yeni ekleme de bulunuyor. Oyun, akıcı aksiyonu ve dengeli oynanışıyla büyük beğeni topladı. Başlangıçtaki ana eleştiri, oynanabilir karakterlerin eksikliğiydi, ancak bu durum, yeni DLC paketleri ve güncellemelerle düzeltilmiştir. Bunlar ek satın almaları gerektiriyor.

Fall Guys

fall guys xbox series x ücretsiz oyunlar

Fall Guys, 2020’nin sürpriz hitlerinden biriydi ve başlangıçta PC ve PlayStation 4’te standart bir sürüm modeliyle piyasaya sürüldü. Mediatonic’in geliştirdiği ve daha sonra Epic Games tarafından satın alınan bu oyun, en iyi şekilde battle royale oyunlarıyla Wipeout televizyon dizisi arasında bir karışım olarak tanımlanabilir. Bir yarışma programı formatında, oyuncular çeşitli zorluklarla, mini oyunlarla ve engel parkurlarında yarışarak oyunda kalmaya ve elenmemeye çalışırlar. Her maçta 60’a kadar oyuncu yer alırken, katılımcı sayısını tek bir galibi belirlemek için birden fazla raund gerekli olabilir.

Oyun, yayınlandıktan hemen sonra büyük bir başarı elde etti ve 2021’de geliştirici, Fall Guys‘ın Nintendo Switch ve Xbox gibi yeni platformlarda yayınlanırken ücretsiz oynamaya geçme planlarını duyurdu. Xbox Series X|S’te denemeyi tercih edenler, geliştirilmiş performans ve görsellere erişebilir, en gelişmiş konsolla oyunu 4K çözünürlükte ve 60 FPS kare hızını korurken oynayabilirler. Ayrıca Fall Guys, platformlar arası oyunu destekliyor, bu da diğer konsollara sahip arkadaşlarınızla mücadele etmenin mümkün olduğu anlamına geliyor. Sürekli güncellemelerle yeni içerik sunan bu oyun, geri dönmeye değer görünüyor.

Call Of Duty: Warzone 2.0

call of duty: warzone 2 xbox series x ücretsiz oyunlar

Activision’ın battle royale pazarına girmesi her zaman muhtemeldi. Yeni türün büyük popülaritesi ve Epic Games ve EA gibi büyük oyuncuların pastadan büyük bir pay alması neredeyse kesindi. 2020’de yayıncı, Call of Duty: Modern Warfare‘ın ikinci sezonunun bir parçası olarak Call of Duty: Warzone‘un ilk sürümünü yayınladı. Oyun, ana serinin çok oyunculu deneyimini büyük bir ortama taşıyor ve 150 oyuncunun devasa açık haritada savaşmasına olanak tanıyor.

Call of Duty: Warzone‘da birkaç oyun modu bulunuyor ve oyuncular, özel etkinliklerin sık sık düzenlendiği ve yeni mekaniklerin eklendiği veya oyun modlarının ve haritanın değiştirildiği tek başına veya dört kişiye kadar takımlar halinde aksiyona atlayabiliyorlar. Oyunculardan veya oyun içi düşmelerden yağmalanan nakit, kullanıcılara özel Yükleme İstasyonlarını kullanarak belirli yüklemelerin kilidini açma ve killstreak’ler şeklinde bonuslara erişme şansı verir.

Call of Duty: Modern Warfare II‘nin çıkışıyla birlikte Activision, Call of Duty: Warzone 2.0‘ı çıkardı. Bu, bir devam oyunu olarak işlev görüyor, DMZ ve Resurgence gibi yeni haritalar ve oyun modları sunuyor. Bu da battle royale oyununu denemek isteyen potansiyel oyuncular için bol seçenek anlamına geliyor.

Overwatch 2

overwatch 2 xbox series x ücretsiz oyunlar

Battle royale oyunlarına odaklanan birçok ücretsiz oynanabilen nişancının aksine, Overwatch 2 ve öncülü daha küçük ve daha sıkı odaklı oyunlardır. Maçlar genellikle sadece beşer kişilik iki takımdan oluşur ve her kullanıcı 30’dan fazla karakterden oluşan bir kahraman havuzundan birini seçer. Bunlar, hızlı bir şekilde büyük miktarda hasar vermek için tasarlanmış saldırı sınıflarından, diğer oyunculara destek sağlamak amacıyla tasarlanmış destek sınıflarına kadar uzanır. Çevrimiçi çok oyunculu sırasında rastgele seçilen oyun modları ve haritalardan oluşan maçlar, düşman takımını ortadan kaldırmaya çalışırken belirli hedefler gerçekleştirmeyi içeren çeşitli modlar sunar.

İlk Overwatch oyununun aksine, devam oyunu tamamen ücretsizdir ve oyunculara Fortnite‘a benzer bir Savaş Bileti sistemi aracılığıyla yeni kahramanlar ve içerik kilidini açma fırsatı sunar. Başka bir fark, bu yeni oyunun sürekli PvE modlarına sahip olmasıdır, bu da oyuncuların hikaye seviyelerini veya özel olarak yapılmış haritalarda düşman dalgalarını ele almak için işbirliği içinde takım kurmasına olanak tanır. Eleştirmenler genel olarak, değişikliklerin oyunun hızını artırdığını, ancak orijinali popüler yapan inceliklerden hiçbir şey kaybetmediğini kabul ettiler, bu da hızlı tempolu kahraman nişancılarından keyif alanlar için eğlenceyi garanti eden bir seçenek olduğunu gösteriyor.

Brawlhalla

brawlhalla xbox series x ücretsiz oyunlar

Xbox Series X ve S’te bol miktarda dövüş oyunu bulunsa da, Mortal Kombat 11 ve The King of Fighters XV gibi oyunlar, platform dövüşçülerinde eksiktir. Bu tür, Super Smash Bros. serisiyle en iyi şekilde temsil edilir; burada rakipler genellikle sağlık çubuğunu azaltmak yerine onları sahne dışına atmaya çalışarak yenilgiye uğratılır. Bu, dövüş türüne güzel bir dönüş sağlar ve tipik dövüş oyunlarıyla aşina olanlar veya düzinelerce karmaşık kombinasyon öğrenmekten endişe duyanlar için daha erişilebilir olabilir.

Nintendo konsolu olmayanlar için platform dövüşçüsü seçeneği bulunuyor. Brawlhalla, Ubisoft tarafından yayınlanan ve Blue Mammoth Games tarafından geliştirilen bir dövüş oyunu. Oyunda, oyuncular “Adventure Time”, “Rayman” ve WWE gibi çeşitli serilerden geniş bir karakter yelpazesine sahip olabilirler. Çapraz karakterler genellikle ek bir maliyetle gelirken, küçük bir seçim genellikle oyunculara ücretsiz bir örnek olarak sunulur. Super Smash Bros. gibi, bu oyundaki hedef, rakipleri sahne platformlarının dışına atmak için yumruk atarak, tekmeleyerek veya onları fırlatarak yenmektir. Bir düşmana ne kadar çok hasar verilirse, başarılı bir saldırı gerçekleştirdiğinizde daha da uzakta vurulurlar. Birçok sahne ve mevcut karakterin üstüne iyi bir oyun modları seçimi ile Brawlhalla, piyasadaki en iyi dövüşçülerden biri ve harika bir değerdir.

PUBG: Battlegrounds

pubg: battlegrounds xbox series x ücretsiz oyunlar

Eski adıyla PlayerUnknown’s Battlegrounds olan PUBG: Battlegrounds, “Day Z” modunun bir varyantı olarak “ARMA 2” oyunu için başlayan bir battle royale oyunudur. Adını veren Japon filmi Battle Royale‘den ilham alarak, 100 oyuncuyu, silahlar, araçlar ve kullanılabilir eşyalarla dolu devasa bir haritada tek hayatta kalan olmak için birbirlerine karşı mücadele etmeye zorlar. Küçülen güvenli alan ve oyuncuların haritaya uçaktan atlamaları gibi birçok oyun öğesinin standardını belirler.

PUBG: Battlegrounds, diğer battle royale oyunlarından, gerçekçiliğe odaklanmasıyla farklılaşır. Fortnite ve Apex Legends gibi oyunların renkli görsellere ve stilize grafiklere sahip olmasına karşın, bu oyun daha çok askeri bir nişancıya benzer. Bu, daha olgun bir deneyim isteyen yetişkin oyuncular için daha çekici olabilir. Yaşına rağmen, oyun güçlü bir oyuncu tabanını sürdürmekte ve düzenli olarak güncellenmektedir, bu nedenle bugün hala oynanmaya değer. PUBG: Battlegrounds‘ın yaşamının çoğunluğunu ücretli bir başlık olarak geçirdikten sonra, 2022’de oyun ücretsiz oynama modeline geçti. Bu, Xbox Series X|S sahibi olan herkesin denemek için atlayabileceği anlamına gelir.

Apex Legends

apex legends xbox series x ücretsiz oyunlar

Fortnite gibi battle royale oyunlarının popülaritesi, birçok stüdyonun türdeki kitle payını almak için kendi oyunlarını başlatmasına yol açtı. Ancak EA ve Respawn Entertainment, Apex Legends ile bu diğer başlıklardan farklı bir yöne gitti. Titanfall serisi ile aynı kurgusal evrende yer alan bu battle royale oyunu, küçülen harita ve son kalanı kazanan gibi beklediğiniz birçok mekaniği içerir. Ancak oyun, sadece başka bir standart battle royale oyunu değildir.

Öncelikle, Apex Legends takım çalışmasına vurgu yaparak öne çıkar. Diğer battle royale başlıkları arkadaşlarla oynamayı sıklıkla içerse de, bu EA sürümü küçük bir grup olarak çalışmayı esas alır. Ayrıca, oyun içinde Legends olarak bilinen karakterler, her birinin kendine özgü yeteneklere sahip olduğu karakterlerdir. Bu iki öğe bir araya geldiğinde, Apex Legends rakiplerinden daha stratejik ve daha düşünceli bir yaklaşım gerektirir.

Daha önce eski sistemlerde Apex Legends oynayanlar, bazı geliştirmeler fark edebilir. Xbox Series X|S sürümünde oyun, 60 FPS’lik sabit bir kare hızına sahiptir ve 120 FPS desteği üzerinde çalışılmaktadır; ayrıca 4K çözünürlük, yüksek dinamik aralık ve daha yüksek ayrıntı düzeyi sunar.

Rocket League

rocket league xbox series s ücretsiz oyunlar

Psyonix tarafından geliştirilen Rocket League, aslında daha önceki Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars adlı araçlı futbol oyununun devamıdır. Oyuncular, farklı arabalar kullanarak dev futbol toplarıyla gol atmaya çalışır. İkinci oyun, 2015’te PC ve PlayStation 4 için piyasaya sürüldü ve aynı temel önermeye sahip olmasına rağmen, ilk oyunda bulunan sorunları gidermeye çalışan bir dizi oyun değişikliği içeriyordu.

Takım çalışmasına odaklanan ve daha erişilebilir bir yaklaşım sunan Rocket League, öncülünden çok daha popüler oldu ve kısa sürede daha fazla platforma taşındı. Xbox Series X|S sürümü, oyuncuların kare hızını 120 FPS’ye kadar çıkarmalarına olanak tanır ve daha hassas kontrol sağlar. Ancak hangi platformda oynanırsa oynansın, Rocket League‘in inkâr edilemez derecede eğlenceli ve kaotik olduğu gerçeği var.

Diğer birçok popüler ücretsiz oynama oyunu gibi Rocket League de aslında satın alınması gereken bir ücretli oyundu. Ancak, 2020’de oyun şu anki modeline geçti. Bu değişiklik, oyuna çapraz oynama ve ilerleme eklemenin yanı sıra kozmetik öğeler kazanma yollarını da getirdi. Oyuncuların çevrimiçi olarak oyun oynamak için Xbox Live gibi bir çevrimiçi çok oyunculu hizmete abone olmaları bile gerekmiyor.

Fortnite

fortnite xbox series x ücretsiz oyunlar

Fortnite, dünya çapında en popüler oyunlardan biri haline gelerek her ay yüz milyonlarca oyuncu tarafından düzenli olarak oynanır hale geldi. Başlangıçta kule savunma ve zombi hayatta kalma oyunu arasında bir kesişme olarak ortaya çıkan Fortnite, son birkaç yılda sektörü domine eden battle royale oyununa hızla dönüştü. İlk örnek olmasa da, battle royale oyunlarının fikrini popülerleştirmeye yardımcı oldu ve diğer benzer oyunlar için standartları belirledi.

Oyunda, kullanıcıları birbiriyle çatışmaya zorlamak için daralan oyun alanına sahip büyük bir haritada 100’e kadar oyuncu savaşıyor. Ayrıca Fortnite, bina mekanikleri ve strateji seçeneklerini açmak için silahlar ve aletler gibi yeni ekipman toplama özelliğine sahiptir. Ayrıca, DC Comics, “Dragon Ball” ve “Star Wars” gibi çaprazlamaların da bulunduğu mevsimlik Battle Pass veya bireysel olarak satın alınabilen kozmetik öğeler bulunuyor.

Tam çapraz platform desteğiyle Fortnite, diğer konsolları olan arkadaşlarınız varsa oynamaya başlamak için mükemmel bir nişancıdır, çünkü tüm sistemlerdeki herkesin birlikte oynamasına izin verir. Xbox Series X|S versiyonu, 60 FPS’de 4K çözünürlük desteği ve daha hızlı yükleme süreleri gibi güzel iyileştirmelerle birlikte geliyor.

Halo Infinite

halo infinite xbox series s ücretsiz oyunlar

Bungie’nin ayrılmasının ardından biraz zor bir dönem geçiren Halo serisi, Halo Infinite çıktığında tekrar doğru yöne gitmeye başlayabilir. Serideki önceki oyunlar gibi, 2021 oyunu da Master Chief’in insanlığı çeşitli tehditlerden koruma mücadelesine odaklanıyor. İlk kez açığa çıktığında görselleri için bir miktar eleştiri almasına rağmen, yeni açık dünya ortamı ve oynanış açısından köklerine dönmesi için yaygın övgüler aldı.

Halo: Infinite, diğer Halo oyunları gibi satın alınabilir, ancak aslında sadece seferberlik modu ücretli bir sürümdür. Oyunun çok oyunculu kısmı tamamen ücretsizdir ve bu, seride bir ilktir. Bu, herhangi bir kişinin tüm oyun modlarına ve türlerine erişim sağlayarak tam oyunu satın almaya gerek kalmadan bir çevrimiçi çok oyunculu maça katılabilir. Bu, 24 oyuncuya kadar destekleyen Büyük Takım Savaşı maçlarının yanı sıra Assault, Bayrak Yakalama ve Ölüm Maçı gibi daha geleneksel modları da içerir.

Fallout Shelter

fallout shelter xbox series x ücretsiz oyunlar

İnsanlar Fallout serisini düşündüğünde, genellikle yönetim simülasyonlarını akıllarına getirmezler. Sonuçta, bu serinin temeli, yıllar süren derin RPG deneyimleridir. Ancak, 2015’te Bethesda, Fallout Shelter adlı oyunun yayınlanmasıyla kıyamet sonrası seriyi yeni bir yönde genişletti. İsminden de anlaşılacağı gibi, bu oyun sığınmacıların atık diyarının dehşetinden saklanabilecekleri bir Vault içinde geçiyor ve oyuncular tesisin bakımından sorumlu hale geliyor. Başlangıçta yalnızca mobil cihazlar için mevcut olan oyun, şu anda son konsollar da dahil olmak üzere tüm büyük platformlarda oynanabilir hale geldi.

Bir Vault’un gözetimi, sığınağın sorunsuz çalışması ve tehditlerden uzak tutulması için her ayrıntının yönetilmesini gerektirir. Tabii ki, yer altındaki yapıdaki sığınmacıları korumak da oyunun önemli bir yönüdür. Kullanıcıların sığınak için enerji sağlamaları, içeridekilerin tüketebileceği temiz su ve yiyecek sağlamaları gerekmektedir. Ayrıca, sığınmacılara işler ve becerilerini eğitmelerini sağlayabilir, ghoul, yağmacı ve diğer düşmanlara karşı savunma kurmak için muhafızları eğitebilirsiniz. Serinin bazı hayranları, düzgün bir hikaye eksikliğinden rahatsız olabilir, ancak Fallout Shelter, daha rahat oynanabilen keyifli bir yönetim deneyimi sunar.

The Sims 4

the sims 4 xbox series x ücretsiz oyunlar

Bu listedeki en eski oyun olan The Sims 4, sosyal simülasyon serisinin en son ana girişidir. İlk olarak 2014’te PC için piyasaya sürüldü ve o zamandan beri hemen hemen her oyun platformuna taşındı. Serinin önceki oyunları gibi, oynanış Sims adı verilen sanal karakterlerin evlerini inşa etmek ve yaşamlarını yönetmek etrafında dönüyor. Bu karakterler, kullanıcılar tarafından tamamen özelleştirilebilir ve ihtiyaçları vardır. İnternet özellikleri, kullanıcıların diğer dünyalarla etkileşime geçmeleri ve başkalarının kullanabileceği yaratımları yüklemelerine olanak tanır. Başlangıçta içerik eksikliği nedeniyle bir miktar eleştiri almasına rağmen, The Sims 4 en çok satanlar arasına girdi ve 10 milyondan fazla kopya sattı.

EA, The Sims 4‘ü 2022’de, yıllarca ücretli bir oyun olduktan sonra, ücretsiz oynamaya açtı. Bununla birlikte, bu sadece temel oyunu içerir ve DLC’ler ve diğer paketler ücretli duvarın arkasında kilitli kalmaktadır. Ancak yayıncı, oyun için yeni içerik geliştirmeye devam etme ve gelecekte hayran endişelerine ve isteklerine yönelik güncellemeler yapma sözü verdi. Ücretsiz deneyimi sevenler için, yeni yerler, özellikler ve eşyalar ekleyen bir düzineden fazla genişleme mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER