Teknoloji

Microsoft Windows 11 güncelleştirme isimlerinde basitleştirmeye gidebilir

windows 11 güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, bir sonraki büyük işletim sistemi güncellemesini “Windows 11 2022 Güncelleştirmesi” olarak adlandırmaya hazırlanıyor olabilir. İngilizcesi “Windows 11 2022 Update” olan bu adlandırma referansları, şu anda 22H2 olarak adlandırılan bir sonraki büyük Windows 11 sürümünün son derlemelerinde ortaya çıktı. Twitter kullanıcısı XenoPanther, yeni bir bilgisayar kurduğunuzda görünen Başlarken uygulamasında Windows 11 2022 Güncelleştirmesi adını tespit etti.

Bu karşımıza çıkan ad, basit biçime bir yer tutucu olabilir veya Microsoft’un nihayet Windows için, genellikle kafa karıştırıcı güncelleme adlarını basitleştirdiğini gösterebilir. Daha önce büyük bir Windows 10 güncellemesi için “Creators Update” tanımlamasını kullanmış olan Microsoft, daha sonraları Windows 10 Mayıs 2021 Güncelleştirmesi veya Windows 10 21H2 dahil olmak üzere daha sade adlandırmaları tercih ediyordu.

Microsoft, güncellemelerini adlarını hayvanlardan veya insanlardan seçmeyi de düşünmüştü, ancak Apple’ın iOS, iPadOS, watchOS ve diğer birçok yazılım güncellemesinde yaptığı gibi nokta sürümleri yerine zaman bazlı adlandırmaları tercih etti. Eğer Microsoft daha seyrek biçimde büyük özelliklerin dağıtımını planlıyorsa, Windows 11 güncellemeleri için yıllık adlandırmaya geçmesi mantıklı olacaktır.

Yakın tarihli bir haber ise, Microsoft’un 2023’te Windows 11 için “23H2” yıllık güncelleme planlarını rafa kaldırdığı ve bunun yerine yıl boyunca yeni özellikleri kullanıma sunmaya öncelik verdiği öne sürüyordu. Microsoft, yakın zamanda Windows Insider programını değiştirerek test edilecek daha fazla deney ve prototip özelliği ekledi. Bu değişiklikler, Microsoft’un 2024’te çıkacak yeni bir ana sürümle (belki bu Windows 12 olabilir) Windows için üç yıllık bir sürüm döngüsüne geri dönmesiyle sonuçlanabilir.

2022’nin büyük Windows 11 güncellemesi geliyor

Her ne olursa olsun, Microsoft’un bir sonraki büyük Windows 11 güncellemesi, şirketin Patch Tuesday düzeltmelerinden bir hafta sonra, 20 Eylül’de yayınlanacak. Windows 11 22H2 veya Windows 11 2022 Güncelleştirmesi adıyla gelebilecek bu güncelleme; Başlat menüsünde uygulama klasörleri, görev çubuğunda sürükleyip bırakma ve yeni dokunma hareketleri ve animasyonlar gibi bir dizi yeni iyileştirme içerecek.

İLGİLİ HABERLER