Teknoloji

Windows 10 için bir sonraki büyük güncelleştirme 21H2 duyuruldu

windows 10 21h2 güncelleştirmesi

Microsoft bu yıl Windows 10’a gelecek ikinci güncellemesi olarak nitelendirilen Windows 10 21H2 güncelleştirmesini gösterdi. Bir süredir söylentileri dolaşan güncelleme, işletim sistemini çalıştıran 1,3 milyar cihaza yönelik olarak tasarlandı. Microsoft’un deyimiyle insanların ve kuruluşların korunmasına ve üretken olmasına yardımcı olmayı vadediyor. Windows 10’u 2025’e kadar destekleme planlarını yineleyen Microsoft, söz konusu güncelleştirmeyi bu yılın ilerleyen zamanlarında Windows 11 ile birlikte dağıtıma çıkaracak.

Microsoft çok fazla detay vermedi, ancak Windows 10 21H2 sürümü, ondan önce gelen Windows 10 Mayıs 2021 Güncelleştirmesine çok benzer olacak şekilde şekilleniyor. Çok fazla büyük özellik barındırmayacak ve çeşitli hata düzeltmeleri içerecek. Bu sürümde yalnızca üç yeni özellik geliyor ve bunlar daha çok üretkenlik, yönetim ve güvenlik odaklı olacak.

Windows 10 21H2 güncelleştirmesi ile gelecek üç yeni özellik

Bu özelliklerden ilki, gelişmiş Wi-Fi güvenliği için Windows 10’a WPA3 H2E standartları desteği oluyor. İkinci özellik, birkaç dakika içinde dağıtımdan çalıştırma durumuna ulaşmak için basitleştirilmiş parolasız dağıtım modellerini destekleyen Windows Hello for Business ile ilgili. Son olarak, Linux için Windows Alt Sisteminde (WSL) ve Windows dağıtımlarında Linux için Azure IoT Edge’de GPU hesaplama desteği geliyor.

“Bugün, Windows 10 için bir sonraki özellik güncellemesini sunuyoruz: Windows 10, sürüm 21H2. Windows, hibrit ve uzak ortamlarda çalışmaya, öğrenmeye ve eğlenmeye devam ederken, insanların yaşamlarında önemli bir rol oynamaya devam ediyor” dedi cuma günü yayınlanan blog yazısında Windows Program Yönetimi, Windows Servis ve Teslimat Başkan Yardımcısı John Cable.

Microsoft, 21H1 güncelleştirmesini Windows Update ile, geçmişte olduğu gibi aynı yöntemlerle sunacak. Daha yeni sürümlerdeyseniz, güncelleme bu yılın ikinci yarısında kullanıma sunulduğunda normal bir güvenlik düzeltmesi gibi yüklenir. Windows 10’un daha eski bir sürümünden gelmiyorsanız, yüklenmesi çok uzun sürmeyecektir.

Windows 10 21H2, öncelikle Insider programında beta olarak test edilecek. Microsoft bunu Sürüm Önizleme kanalında yayınlıyor, ancak yalnızca Windows 11’i çalıştıramadığı için programın Beta kanalından taşınanlar için sunulacak. Ne var ki, yeni özellikler ilk etapta mevcut olmayacak. İlk Windows 10 21H2 derlemesi, uzun bir iyileştirme listesiyle birlikte isteyenler için denemeye sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER