Teknoloji

Windows 10 Mayıs 2021 Güncelleştirmesi dağıtıma çıktı

windows 10 mayıs 2021 güncelleştirmesi

Microsoft’un en son Windows 10 güncellemesi dün itibarıyla cihazlarda kullanıma sunulmaya başlandı. Windows 10 Mayıs 2021 Güncelleştirmesi, tek bir makinede birden çok Windows Hello kamerasını kullanabilmek gibi değişikliklerle uzaktan çalışma senaryolarını iyileştirmeye odaklanıyor. Bu, özellikle bilgisayar sahiplerinin evden çalışırken ek bir web kamerasıyla bir monitöre bağlanmak isteyebilecekleri cihazları için kullanışlı olacaktır.

Bunun dışında 21H1 versiyon numarasını taşıyan Windows 10 Mayıs 2021 Güncelleştirmesi aşağıdaki yeni özellikleri barındırıyor:

  • Hem harici hem de dahili Windows Hello kameralar mevcut olduğunda varsayılanı harici kamera olarak ayarlamak için Windows Hello çoklu kamera desteği.
  • Belge açma senaryo sürelerinin optimize edilmesi dahil olmak üzere Windows Defender Application Guard performans iyileştirmeleri.
  • Windows Yönetim Araçları (WMI) Grup İlkesi Hizmeti (GPSVC), uzaktan çalışma senaryolarını desteklemek için performans iyileştirmesini güncelliyor.

Microsoft genellikle ilkbaharda büyük ve sonbaharda daha küçük kapsamlı olmak üzere yılda iki büyük Windows 10 güncellemesi sunar. Şirket, 2021 için bu temposunu tersine çevirdi, bu nedenle muhtemelen ekim ayında gelecek olan güncelleme daha kapsamlı değişikliklerle dolu olacak.

En büyük yenilikler Windows 10 Ekim 2021 Güncelleştirmesi içinde olacak

Bir sonraki büyük güncelleme, yeni sistem simgelerini, Dosya Gezgini iyileştirmelerini içerecek ve hatta Windows 95 döneminden kalma simgelerinin sonu gelecek. Microsoft, “Windows’un kapsamlı görsel gençleştirme çalışmalarının” bir parçası olarak Windows 10’a daha da geniş görsel değişiklikleri sunmayı planlıyor. Ekim güncelleştirmesi, aynı zamanda birden çok monitörde yeniden düzenleme uygulamaları sorununu çözecek, Xbox Auto HDR özelliğini ekleyecek ve hatta Bluetooth ses desteğini iyileştirecek.

Bu hafta içinde dağıtıma çıkan Mayıs 2021 Güncellemesi o kadar küçük ki, yüklendiğini bile fark etmeyeceksiniz. Microsoft, özelliklerin şu anda Windows 10 bilgisayarınızda gizlenebilmesi için özel bir etkinleştirme paketi kullanıyor ve bu güncelleme onları etkinleştiriyor.

Her zaman olduğu gibi, Windows 10 Mayıs 2021 Güncelleştirmesi Windows Update üzerinden sunuluyor. Ancak bu güncellemeyi henüz görmüyorsanız, bunun nedeni Microsoft’un kullanıcıların uyumluluk sorunu yaşamaması için bunu kademeli olarak dağıtmasıdır. Eğer ne yaptığınız konusunda kendinize güveniyorsanız, Microsoft, buradaki yükleme medyası aracıyla insanların güncellemeyi elle yüklemelerine izin veriyor.

İLGİLİ HABERLER