Teknoloji

Microsoft Windows 11 için deneysel özellikleri test edecek

microsoft windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft geçtiğimiz hafta Windows 11’in şubat ayında normalden büyük bir güncelleme alacağını açıklamıştı. Android uygulamalarının desteklenmesi, görev çubuğunun iyileştirilmesi ve daha fazlası şubat ayının menüsünde yer alıyor. Microsoft şimdi de 2022 boyunca Windows 11 için planladığı yeniliklere dair detayları paylaştı. Bu özelliklerin Windows 11’in test kullanıcılarına sunulacağını ve tüm kullanıcılara açılmayabileceğini belirtmekte fayda var.

Windows Insider programının yöneticisi Amanda Langowski, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Süregelen bu evrimin bir parçası olarak Insiders kullanıcıları Dev Channel’dan yeni fikirleri yetiştirdiğimiz ve bireysel özellikleri kontrol ettiğimiz bir yer olarak daha çok faydalanacağımızı görecek. Bazı örneklerde bu konseptler asla tüm kullanıcılarla buluşmayacak. Ancak daha fazla deney yaparak deneyimlerimizi iyileştireceğiz. Böylelikle Windows’ta müşterilerimize daha fazla şeyi yapmaları için onlara yardım edecek daha çok çözüm sunacağız.”

Microsoft bu tarz A/B testlerini daha önce de yapmıştı. Microsoft bir özelliği tüm kullanıcılara sunmadan önce küçük bir grup Windows Insiders kullanıcısıyla test etmişti. Gelecekte bu özelliklerin Microsoft tarafından tamamen belgelendirilmeyen varyasyonlarıyla karşılaşmak da mümkün olacak gibi görünüyor. Bir grup hevesli Windows kullanıcısı, Microsoft her yeni sürüm çıkardığında yeni özellikleri arayacak ve işletim sistemindeki bayraklardan yararlanarak Microsoft’un gizlediği deneysel yenilikleri ortaya çıkaracak.

Langowski şu ifadeleri de kullandı: “Teknik kapasitesi kuvvetli bazı Insiders kullanıcılarının bizim kasıtlı olarak devredışı bıraktığımız bazı özellikleri de keşfettiğini fark ettik. Insiders kullanıcılarının keşfedip ortaya çıkarmasını istediğimiz özellikler konusunda daha aktif bir iletişim yürüteceğiz.”

Microsoft, Windows 11 test kullanıcılarına geliştirici kanalından beta kanalına geçmeleri için bir süre tanıyacak. Böylelikle deneysel özelliklerle uğraşmak istemeyen kullanıcılara kaçış imkanı sağlanacak.

İLGİLİ HABERLER