Teknoloji

Windows 11 için Android uygulamaları ve diğer yenilkler gelecek ay güncelleme ile geliyor

windows 11 güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, bazı görev çubuğu iyileştirmeleri ve yeniden tasarlanmış Not Defteri ve Medya Oynatıcı uygulamalarının yanı sıra önümüzdeki ay Windows 11 için Android uygulamalarının genel bir önizlemesini başlatmayı planlıyor. Windows şefi Panos Panay, bugün yayınlanan bir blog yazısında yakın gelecekte Windows 11’de yapılacak değişiklikleri özetledi. Tüm bunlar Windows 11’in ilk büyük güncellemesinin bir parçası gibi görünüyor.

Görev çubuğu iyileştirmeleri, sessize alma ve sesi açma özelliği ile muhtemelen ikincil monitörlerde saat gösterme yeteneğini içeriyor Her ikisi de Windows 11’in başlangıcında yoktu, ancak Microsoft, sürükle ve bırak gibi eksik işlevleri geri getirmek için görev çubuğunu daha da geliştirmeye çalışıyor.

Önümüzdeki ay çıkacak olan Windows 11 güncellemesi, Microsoft’un geçen ay test etmeye başladığı ve görev çubuğuna geri dönen hava durumu widget’ını da içerecek. Ayrıca Microsoft, Not Defteri ve Medya Oynatıcı uygulamalarını yeniden tasarlıyor. Her ikisi de Windows 11 ile daha yakından eşleşen karanlık modları ve ince tasarım ayarlarını içeriyor.

Windows 11’de Android uygulamaları

windows 11 android

Yine de Windows 11’e gelecek en büyük yenilik Android uygulamaları olacak. Panay, bunun bir genel önizleme olacağını ve özelliğin önümüzdeki ay geniş çapta kullanıma sunulduğunda bile hâlâ beta aşamasında olacağını belirtiyor. Microsoft, Android uygulamalarını ilk olarak ekim ayında test kullanıcıları aracılığıyla Windows 11’de test etmeye başlamıştı. Bu özellik, Amazon’un Appstore’undan sınırlı sayıda uygulama yüklemenize izin veriyor. Google Play Store’un Windows 11’de çalışmasını sağlamak için çeşitli ara çözümler vardır, ancak Microsoft bunu resmi olarak desteklemiyor.

Panay, Windows’un son birkaç yılda ne kadar önemli hâle geldiğine dair çeşitli istatistikler de paylaştı. Windows 10 ve Windows 11 artık her ay 1,4 milyar cihazda çalışıyor ve PC pazarı pandemi boyunca güçlü bir büyüme yaşadı. Panay, “Bilgisayar talebi ve kullanımındaki bu yapısal değişimi neyin yönlendirdiğini düşündüğümüzde, kalıcı üç trend görüyoruz: Hibrit çalışma ve öğrenmedeki artış, eğlence alışkanlıklarındaki ve dağıtım modellerindeki değişimler ve günlük görevler için değişen tüketici alışkanlıkları.” dedi.

windows 11 paylaş

Microsoft, Cisco WebEx, Slack, Microsoft Teams ve Zoom gibi uygulamaları kullanan kişilerde altı kat artış gördüğünü söylüyor. Gelecek ay dağıtıma çıkacak Windows 11 güncelleştirmesi, ekranınızı Microsoft Teams ve diğer görüntülü arama uygulamalarında paylaşmanızı da kolaylaştıracak. Fareyle görev çubuğundaki Teams gibi uygulamaların üzerine geldiğinizde yeni bir sekme görünecek ve bu, bir aramada pencere içeriğini hızlı bir şekilde paylaşmanıza olanak tanıyacak.

Panay, “Pandeminin başlangıcından bu yana, Windows’ta Hulu, Netflix ve YouTube’da yüzde 70 daha fazla insan içerik akışı yaptı ve aylık oyun oynama dakikaları yüzde 35’in üzerinde arttı.” dedi. “Ekip olarak, giderek insanların günlük yaşamlarının bir parçası haline gelen bir ürünü sunmaktan büyük bir minnet ve gurur duyuyoruz ve işimizin bitmediğini biliyoruz.”

İLGİLİ HABERLER