Teknoloji

Windows 11 22H2 güncelleştirmesi için tarih bilgisi ortaya çıktı

windows 11 22h2

Microsoft, bir sonraki büyük Windows 11 güncelleştirmesi olan 22H2 sürümünü 20 Eylül’de yayınlamayı planlıyor. The Verge, Microsoft’un planlarıyla yakından ilgili olan kaynaklara dayanarak Microsoft’un Windows 11 22H2’yi Windows Update aracılığıyla, şirketin salı günü yaptığı Patch Tuesday düzeltmelerinden bir hafta sonra, 20 Eylül’de dağıtıma çıkaracağını söylüyor. Windows Central da bu gelişmeyi doğruluyor.

Microsoft, Windows 11 22H2’yi son birkaç aydır test ediyor. Başlat menüsündeki uygulama klasörleri, görev çubuğunda sürükle-bırak ve yeni dokunma hareketleri ve animasyonlar gibi bir dizi yenilik bu güncelleştirmeyle birlikte gelecek. Ayrıca Microsoft sağır, işitme güçlüğü çeken veya sese otomatik olarak altyazı eklemek isteyen kişiler için ideal olan, Canlı Altyazı adlı yeni bir erişilebilirlik özelliği ekliyor. Benzer şekilde, insanların bilgisayarlarını sesli komutları kullanarak kontrol etmelerini sağlayan yeni bir Sesli Erişim aracı 22H2’nin bir parçasıdır.

windows 11 22h2

Öte yandan Görev Yöneticisi, Windows 11 22H2’de, yeni bir karanlık mod, yeni bir komut çubuğu ve uygulamaların kaynakları tüketmesini sınırlamak için bir verimlilik modu içeren çok daha iyi bir düzen ile elden geçiriliyor. Snap Layouts olarak adlandırılan özellik de 22H2’de büyük ölçüde geliştirilecek, uygulamaları düzenlemek için kullanabileceğiniz tüm düzenleri ortaya çıkarmak için sürüklemeyi ve uygulamayı kolaylaştıracak.

windows 11 22h2

Bunlara ek olarak Microsoft, 20 Eylül’den biraz daha sonra çıkmasını planladığı, Dosya Gezgini için sekmeler üzerinde çalışıyor. Windows Central, 22H2 için bu yıl içinde Dosya Gezgini sekmelerini ve yeni bir Önerilen İşlemler özelliğini içeren başka bir güncellemenin planlandığını bildiriyor. Windows 11 22H2’ye biraz erken erişmek istiyorsanız, test kullanıcılarının son güncellemeyi hemen şimdi yüklemesi mümkündür.

windows 11 22h2

Bu arada The Verge, Microsoft’un Surface’ın 10. yıl dönümünü bu sonbaharda yeni ürünlerle kutlamayı planladığını söylüyor. Bu Surface cihazları büyük olasılıkla Windows 11’in yeni 22H2 sürümüyle birlikte gönderilecek.

Microsoft, henüz  Windows 11 22H2 çıkış tarihini resmi olarak açıklamadı veya olası bir Surface etkinliğine ilişkin herhangi bir ipucu vermedi. Şirket, 12-14 Ekim tarihleri arasında Seattle’da gerçekleştirilecek Ignite konferansıyla yüz yüze teknoloji etkinliklerine geri dönüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER