Manşetler

Twitter şirketlerin onay işareti için ayda 1000 dolar almayı hedefliyor

twitter altın tik

Twitter, The Information’ın geçtiği bir habere göre, şirketlerden altın tik onay işaretlerini korumaları için ayda 1000 Amerikan doları ücret alarak platformda bulunan işletmelerden para kazanmak istiyor. Yayın organının belirttiği gibi, aylık 1000 dolarlık ücretini ödemeyen markalar altın renkli rozetlerini kaybedecek, ancak bunun ne zaman olacağı belli değil.

Site tarafından görülen dahili mesajlar, Twitter’ın işletmeye bağlı her profil hesabına bir rozet eklemek için ayda ek 50 dolar ücret almak istediğini de ortaya koyuyor. Bu, sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından yayınlanan ve Twitter ürün müdürü Evan Jones ile adı açıklanmayan bir işletme arasındaki bir e-posta gibi görünen bir ekran görüntüsüyle uyumlu görünüyor.

Söz konusu e-postada, “Erken erişim abonesi olarak, kuruluşunuz için altın bir onay işareti ve mensupları için üyelik rozetleri alacaksınız.” yazıyor. “Abone olmak isterseniz, Verified for Organizations aylık 1.000 Amerikan doları ve bir aylık ücretsiz üyelikle birlikte her ek bağlı kullanıcı başına aylık 50 dolardır.” ifadesi de bulunuyor.

Twitter, şirketlerin “Twitter’da kendilerini doğrulamalarına ve ayırt edilmelerine” olanak tanıyan Verified for Organizations (Kuruluşlar için Doğrulama) programı (eski adıyla Blue for Business) öncesinde altın renkli rozetler çıkarmıştı. Ayrıca şirketlerin çalışanlarına, yöneticilerine ve markayla ilişkili diğer kişilere ait hesaplara; Twitter ürün yöneticisi Esther Crawford’un profilindeki küçük Twitter logosu gibi, profil resimlerinin minyatür versiyonlarını gösteren rozetler eklemesine olanak tanıyor.

Twitter altın tik ücretini doğrulayan başka bir paylaşım

Navarra daha sonra, başka bir işletme ile Twitter’daki ürün müdürü arasında aylık 1000 dolarlık ücreti bir kez daha onaylayan başka bir doğrudan mesajın ekran görüntüsünü paylaştı. Twitter, Verified for Organizations aboneliği için resmi olarak herhangi bir fiyatlandırma bilgisini açıklamadı. Ancak geçen ay programa erken erişim sunmaya başladı.

Twitter altın tik işaretini beraberinde getirecek bu pahalı abonelik, CEO Elon Musk’ın geliri artırmak ve Twitter’ın 12,5 milyar dolarlık borcunu azaltmak amacıyla uyguladığı birçok değişikliğin arasına katılacak gibi görünüyor. Toplu işten çıkarmalara ek olarak Musk, mavi renkli tik işareti için kullanıcılardan ayda 8 ABD doları ücret almaya başladı. Üstelik yakında geliştiricileri, uygulamalarının platformla iletişimini geçen ay haber vermeden kestikten sonra, Twitter’ın API’sine erişim için ödeme yapmaya zorlayacak.

Bu arada Musk, Twitter’ın reklam gelirini içerik oluşturucularla paylaşma sözü verirken, bunun yalnızca Blue için ödeme yaptıklarında gerçek olabileceğini söylüyor. Ayrıca şirket, San Francisco’daki genel merkezi de dahil olmak üzere, çeşitli yerlerde kira ödemediği bildirildikten sonra ofis mobilyalarını ve diğer varlıkları açık artırmaya çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER