Manşetler

Twitter Blue for Business ile şirketlere ve çalışanlarına özel doğrulama geliyor

twitter blue for business
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, Blue for Business adını verdiği yeni hizmetini resmi olarak duyurdu. Şirketin konuyla ilgili basın bülteninde belirtildiği gibi, “Twitter’da kendilerini doğrulamak ve ayırt etmek” isteyen şirketlere yönelik bir abonelik olan Blue for Business, şirketlerin ana hesaplarını çalışanlarınınkilerle ilişkilendirmesine izin verecek ve birinin gerçekten onlar için çalıştığını göstermeyi kolaylaştıracak.

Şirket, hizmeti kendi çalışanları da dahil olmak üzere “belirli bir işletme grubu” ile test ediyor. Twitter’da ürün yönetimi direktörü Esther Crawford’un mavi tik işaretinin yanında, Blue for Business’ı duyurduğu bu tweet’te görebileceğiniz gibi, onun şirkette bir çalışan olduğunu doğrulayan küçük bir kuş rozeti de bulunuyor. Bir risk sermayesi şirketi olan Craft Ventures’ın da bazı çalışanlarının logolu bir rozet kullanarak bağlı kuruluşlar olarak işaretlendiği görülüyor.

Twitter Blue for Business özellikleri tüm platformlarda kullanılamayacak

Şimdiye kadar Twitter, hizmetle ilgili çok fazla ayrıntı paylaşmadı. Blue for Business’ın fiyatının ne olacağını, kimlerin bu planı almaya uygun olacağını veya bir işletmenin bir hesabı kontrol ettiğini gerçekten doğrulamanın nasıl olacağını henüz bilmiyoruz. Şirketin basın açıklaması, gelecek yıl daha fazla işletmenin abone olmasına izin vermeyi planladığını söylüyor. Twitter, Blue for Business’ın özelliklerinin tüm platformlarda bulunmayabileceği ve “periyodik olarak değişebileceği” konusunda uyarıda bulunuyor.

Aslında bazı özellikler duyurudan önce gösterilmeye başlanmıştı. Dün erken saatlerden itibaren bazı profillerde yuvarlatılmış köşeli kare profil resimlerini ve satış ortağı rozetlerini görmüştük.

Twitter, abonelikler yoluyla para kazanmaya yönelmeye çalışıyor ve Twitter Blue hizmetinin temelde kurumsal bir katmanını oluşturmak, bunu yapmasına yardımcı olabilir. Şirket, Blue for Business için görmeyi beklediği kullanım örneklerinin örneklerini de listeliyor: Sporcularıyla bağlantılı spor takımları, adlarının yanında bir logo olan film karakterleri veya gerçekten belirli bir amaç için çalıştıklarını gösteren bir rozete sahip gazeteciler bu hizmetin ilgi alanına giriyor.

Ayrıca Twitter, devlet veya çok uluslu hesaplar için gri renkli tik işaretini sunmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının @tcbestepe Twitter hesabında da bu yeni renkli onay işareti görülüyor. Şirket, kasım ayının sonunda, gri renkli tik işaretlerinin dağıtımına başlayacağını söylemişti.

İLGİLİ HABERLER