Manşetler

Twitter şirketlere altın rengi, resmi kurumlara gri tik verecek

twitter for you
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter yenilenmiş Onaylamış Hesap programını 2 Aralık’ta hayata geçirecek. Yenilenmiş programda manuel doğrulama aşaması uygulanırken, farklı kullanıcı türleri için farklı renklerde tikler verilecek. Konuyla ilgili açıklama mikro blog servisinin sahibi Elon Musk tarafından yapıldı.

Musk’ın paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Şirketlere altın rengi tik verilecek. Resmi kurumların rengi ise gri olacak. Mavi tik ise ünlü olsun veya olmasın şahıslara ait olacak. Tüm onaylanmış hesaplar tik verilmeden önce manuel doğrulamadan geçecek.”

Musk, kişilere ve kurumlara verilen tiklerin renklerinin ayrılabileceğini daha önce dile getirmişti. Ancak bu renklerin ne olacağı ilk kez açıkça paylaşılmış oldu. Resmi kurumların ve şirketlerin gri ve altın rengi tiklerini korumak için 8 dolar ödemesinin gerekip gerekmediği belirsizliğini koruyor. Bireysel kullanıcılar için bunun yani Blue aboneliğinin zorunlu olduğu daha önce açıklanmıştı.

Musk, bireysel kullanıcıların profillerine mavi tikin yanına küçük bir ikinci daha işaretin eklenebileceğini ve bunun onların bir kurumla bağlantılı olduklarını veya o kurum tarafından onaylanmış olduklarını göstereceğini dile getirdi.

Elon Musk’ın mavi tik politikası Twitter’ı karıştırmıştı

Musk’ın Twitter’da yönetimi ele alır almaz yaptığı ilk icraatlardan biri, mavi tik sahipliğini aylık fiyatı 8 dolar olan Blue aboneliğine bağlamak olmuştu. Ancak bu politika pek çok kişinin beklediği gibi ortalığı karıştırmış ve taklit hesapların yayılmasının ardından 48 saat içinde yeni abone alımı durdurulmuştu.

Elon Musk Twitter Blue aboneliklerinin yeniden açılması için önce 29 Kasım’ı işaret etse de, daha sonra bu tarih 2 Aralık olarak değiştirilmişti.

İLGİLİ HABERLER