Teknoloji

Twitter API erişimi için geliştiricilerden para alacak

twitter algoritması

Twitter API kullanımı için çok yakında geliştiricilerden para almaya başlayacak. Mikro blog servisinin geliştirici hesabından yapılan paylaşımda, 9 Şubat itibarıyla ücretsiz API erişiminin sonlandırılacağı belirtildi. Şirket API erişimi için alacağı ücreti şimdilik açıklamadı. Mikro blog servisi detayların önümüzdeki hafta paylaşılacağının sözünü verdi.

Elon Musk’ın işin başına geçmesinden bu yana Twitter gelirini ve gelir kaynaklarını artırmanın yollarını arıyor. Şimdiye kadar bu hedef doğrultusunda yapılan en büyük değişiklik Twitter Blue’nun aylık abonelik ücretini ve buna bağlı olarak sunduğu imkanları artırmak olmuştu.

Musk’ın mesajlaşmayı ve video izlemeyi ücretli hâle getirme fikrini değerlendirdiğine dair haberler geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Şirketin 2016’da kapattığı kısa video platformu Vine’ı yeniden açmayı değerlendirdiği de iddia edilmişti.

Elon Musk Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolar ödemişti. Bu 44 milyar doların 13.5 milyar dolarını bankalardan temin eden Musk, bu borcu yatırımcılara aktarma planında başarısız olmuştu. Şirketin hâlihazırda sadece faizler için 1.5 milyar dolar ödeme yapması gerekiyor.

Twitter API erişiminde değişiklik sinyalini daha önce vermişti

Twitter API erişiminde değişiklik yapmayı planladığının sinyalini bir süre önce vermişti. Tweetbot gibi üçüncü taraf Twitter uygulamaları geçtiğimiz ay birden çalışmaz hâle gelmişti. Şirket daha sonra bunun ilgili uygulamaların uzun süreli API kurallarının ihlâlinden kaynaklandığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER