Teknoloji

Twitter’ın ortak tweet özelliğinin ömrü kısa oldu

twitter ortak tweet

Twitter ortak tweet yazma özelliğini geçtiğimiz yılın temmuz ayında ABD, Kanada ve Güney Kore’de seçili hesapların kullanımına sunmuştu. Mikro blog servisi deneysel olmaktan öteye geçmeyen özelliğin fişini çekme kararı aldı. Artık iki hesap tarafından yazılmış bir tweet paylaşılamayacak.

Konuyla ilgili olarak şirketin destek sayfasından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Mevcut deneyimizin sonunun geldiğini duyurduğumuz için üzgünüz. Mevcut ortak tweetler bir ay daha bu şekilde görünecek ve daha sonrasında retweet olarak gösterilecek.”

Ortak tweet için daveti gönderen kişiler tweet’in asıl sahibi olarak görünecek. Davet edilen hesapta ise ortak tweet bir süre sonra retweet’e dönüşecek.

Twitter ortak tweet özelliğini gelecekte geri getirebilir

Twitter ortak tweet özelliğini şimdilik rafa kaldırsa da, bu özelliğe dair planlarından vazgeçmiş değil. Şirketten yapılan açıklamada, bu özelliğin bir noktada geri dönebileceği belirtildi.

Ancak Twitter’ın öncelik listesinde bu özelliğin bir hayli arkalarda olduğunu söylemek gerekiyor. Elon Musk’ın yönetimi devralmasından bu yana çalışanlarının yüzde 80’i ile yollarını ayıran şirkette 550 mühendisin kaldığı söyleniyor. Bu mühendislerin de başka özelliklerle meşgul olduğunu tahmin etmek pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER