Teknoloji

Twitter kuruluşlara tik işareti vermek için başvuruları almaya başladı

twitter

Twitter, kuruluşlar için doğrulama programına ilk erişenler arasında yer almak isteyenlerin kayıtlarını kabul etmeye başladı. Daha önce Blue for Business olarak duyurulan bu özellikle ilgili olarak şirket, yaptığı duyuruyla birlikte başvuru formunu da kayıt formu bağlantısını paylaştı.

Kuruluşların, bekleme listesine alınmak üzere adlarını, Twitter kullanıcı adlarını ve web sitelerini göndermeleri gerekecek. Ayrıca kuruluştaki çalışan sayısını ve kuruluş hesabıyla bağlantılı olması beklenen hesap sayısını da belirtmeleri gerekir. Hatırlarsanız Musk daha önce, sosyal medya platformunun kuruluşlara kendileriyle gerçekten ilişkili hesapları belirleme yeteneği verecek bir özellik sunacağını duyurmuştu.

Musk’ın duyurusu; şirketleri, ünlüleri ve diğer yüksek profilli kişilikleri taklit eden bir grup doğrulanmış hesap işaretli trolün ortaya çıkmasına neden olan Twitter’ın yenilenmiş ücretli doğrulama sisteminin oldukça kötü bir şekilde kullanıma sunulmasından sonra geldi. Yakında sunulacak yeni özellik, sorunun ele alınmasına yardımcı olmayı ve belirli bir kuruluşun parçası olduğunu iddia eden kullanıcıların söyledikleri kişi olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Ayrıca Musk, sosyal ağın farklı renklerde tik işaretleri sunacağını da duyurmuştu: Şirketler için altın, devlet için gri ve bireyler için mavi renkli onay işaretleri veriliyor. Bu, rastgele kullanıcılar için bir şirket veya bir devlet kurumu taklit etmeyi zorlaştıracaktır. Şirket kasım ayında, taklitçilerin akını nedeniyle Blue’nun yenilenmiş versiyonuna yeni üye alımını duraklatmak zorunda kalmıştı. Birkaç ay aranın ardından, aralık ayında Blue’yu 7.99 dolarlık aylık fiyat etiketiyle yurt dışında yeniden açmıştı.

Musk, Twitter’ın “tweet öneri kodunu” yayınlayacağını ve tweet ile hesap durumunu “en geç gelecek ay” görünür hale getireceğini de açıkladı. Muhtemelen bu, kullanıcıların tweetlerinin arka plana atılıp atılmadığını, yani “shadow-banning”e uğrayıp uğramadıklarını görmelerine imkanı verecektir. ve tweet’lerinin diğer insanlara görünmediğini bilecekleri anlamına geliyor. Musk, “Şeffaflık güven oluşturur” diye de ekledi. Ayrıca, web sitesinin yer imi düğmesini tweet ayrıntıları sayfasına taşıdığını ve resim otomatik kırpma özelliğini önümüzdeki hafta düzelteceğini duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER